Estades individuals / Olot

PAOLA TARANTINO

Del 20 de setembre de 2021 al 27 de setembre de 2021

Biografia

Paola Tarantino és una actriu i intèrpret italiana graduada a l'Acadèmia Internacional de Teatre de Roma i treballa en produccions teatrals nacionals i internacionals des de l'any 2000.S'ocupa de la dramatúrgia i ha dirigit diversos espectacles teatrals a Itàlia des de 2012 fins avui. Actualment viu a Barcelona i col·labora amb Terremoto_Perfomance i ha fundat la seva pròpia companyia de teatre d'ombres "El teatro de los Hechizos".

Projecte

El meu projecte a Faber és crear una dramatúrgia i una acció performativa per continuar amb el procés de creació que faig a l'espectacle teatral "El petit monjo". Per mi és molt important crear una nova seqüència de suggeriments dins d'una partitura que està inacabada fins a la data. Les accions físiques, el so i les imatges són els elements més significatius de l'espectacle. Faré servir exercicis d'improvisació i moviment, trobant la manera d'utilitzar-lo indistintament i com si fos un prisma per explicar la dimensió espacial on es desenvolupa l'espectacle. Un altre element de la meva feina és la composició sonora, que inclou narració, estats emocionals, música i sons abstractes. En el projecte "el petit monjo" el paisatge sonor és presència tangible, és l'altre personatge que reacciona i conviu amb l'actriu a l'escenari. La partitura física de la meva actuació es veurà afectada en tot moment per una música minimalista repetitiva que treballarem a distància amb el músic amb el qual col·laboro.

Tornar a connectar amb l'Artista Salvatge

Explicar l'experiència a la residència Faberllull, a Olot, és com parlar d'una reconnexió amb quelcom íntim i salvatge. Després de molta lluita i paciència per tornar a tenir el temps i l'espai per crear de nou, després d'un any i mig molt complex a causa de la pandèmia i d'un estiu intens amb molta feina, Olot ha estat l'espai perfecte per reconnectar amb les meves necessitats creatives reals. La natura poderosa de La Garrotxa, la companyia d'artistes procedents d'altres llocs i cultures del món, l'intercanvi constant i alhora el silenci, l'espai per escriure sense distraccions... Tot això m'ha permès crear un ordre dins el meu caos, veure quantes coses hi ha a dins per crear noves obres de teatre, assaigs, relats...

L'enfocament per concloure i dur a terme el projecte proposat ha rebut una injecció d'energia, sense l'estrès de tenir una data o una presentació, només pel plaer de seguir descobrint fins a on em volia dur el fil vermell de l'escriptura.

Un altre regal d'aquesta bonica experiència humana i artística ha estat la possibilitat de reconnectar amb l'ensenyament. Poder tornar a compartir les meves eines amb altres artistes a través del cos i el gest autèntic ha estat molt important per a mi, per tal d'escoltar el desig profund de tornar a donar tallers d'interpretació, moviment i veu.

Encara més bonica ha estat l'experiència gràcies a l'acollida esplèndida de la direcció d'AGT a l'espai El Galliner, a Girona.

Agraeixo molt a Faberllull AGT i a totes i tots els companys i companyes aquesta setmana de reconnexió amb el meu ésser creatiu més relaxat, obert i disposat a un desenvolupament més específic i profund dels arguments.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"