Estades temàtiques / Vulcanologia / Olot

BRUNO SCAILLET

Del 15 d'octubre de 2021 al 22 d'octubre de 2021

BRUNO SCAILLET
Científic sènior del CNRS
Orleans, França

Biografia

Bruno Scaillet és un geòleg de camp de formació que va fer el doctorat sobre les leucogranites de l'Himàlaia alt, que constitueixen les arrels dels cims més alts d'aquesta serralada. Després va continuar aprenent la petrologia experimental i va aplicar aquest enfocament per a una comprensió quantitativa dels processos magmàtics, incloses les erupcions volcàniques. Amb aquesta finalitat ha treballat en diversos centres eruptius i erupcions emblemàtics, com ara el Vesuvi, Santorini, Pinatubo, per tal de definir les condicions d’origen dels fenòmens volcànics, en particular la pressió i la temperatura de l’emmagatzematge de magma (profunditat de l’embassament). També ha prestat atenció a la quantitat i el paper dels volàtils (aigua, CO2, sofre, halògens) presents al dipòsit i alliberats per les erupcions explosives a l'atmosfera i com es comparen amb estimacions independents (nuclis de gel, satèl·lit...).

Projecte

Podria fer un seminari sobre el tema dels volcans i el seu impacte en la composició de l’atmosfera. Vull participar donant conferències sobre la maledicció especial impulsada per Pr Joan Marti a Olot sobre vulcanologia. Es tracta d’una escola a la qual assisteixen sobretot persones de parla hispana, la majoria procedents d’Amèrica del Sud, però no només. També pretenc treballar amb Pr Joan Marti en el producte final d’un projecte al qual participem que té com a objectiu reforçar els vincles entre vulcanòlegs i organismes de protecció civil encarregats dels riscos dels volcans.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"