Estades temàtiques / Vulcanologia / Olot

GERARDO DE JESÚS AGUIRRE DÍAZ

Del 15 d'octubre de 2021 al 22 d'octubre de 2021

GERARDO DE JESÚS AGUIRRE DÍAZ
Investigador i professor
Ciutat de Querétaro, Mèxic

Biografia

Gerardo de Jesús Aguirre Díaz va néixer a la Ciutat de Mèxic en 1958. És enginyer geòleg, egresado de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic -UNAM- el 1983, i amb mestratge i doctorat en 1988 i 1993, respectivament, tots dos per la Universitat de Texas a Austin, Estats Units. És professor de la UNAM des de 1980 i investigador de temps complet de la UNAM des de 1992, primer a l'Institut de Geologia i posteriorment, i fins a la data, al Centre de Geociències de laUNAM al campus Juriquilla-Querétaro. La seva especialitat és la vulcanologia i la geologia volcànica, incloent els processos físics i químics en el vulcanisme, els beneficis i perills associats als volcans, treballant principalment en calderes de col·lapse, supererupciones i els seus efectes locals i globals. Es dedica a temes de Patrimoni Geològic, Geoparcs, geoconservació, Geoturisme, Desenvolupament Sostenible i protecció de l'entorn. És coordinador de el Projecte de Geoparque Global de la UNESCO "Triangle Sagrat" a Querétaro. Pertany a el Sistema Nacional d'Investigadors de Mèxic de l'CONACYT des de 1992 i actualment és Investigador Nivell 3. Ha estat responsable de diversos projectes de recerca a la UNAM i el CONACYT, i de projectes d'intercanvi acadèmic i cooperació internacional. Ha participat en projectes sobre calderes de col·lapse a l'Antàrtida, els Andes d'Argentina, Costa Rica, Espanya i El Salvador. Ha impartit cursos de llicenciatura i postgrau a la UNAM des de 1980. És membre de l'Acadèmia Mexicana de Ciències, de la Unió Geofísica Mexicana, de la Societat Geològica d'Amèrica, de la Unió Geofísica Americana, de l'Associació Internacional de Volcanología (IAVCEI), de la Comissió de Geologia Volcànica-IAVCEI, de la Comissió de Patrimoni Geològic-IAVCEI i de la Xarxa de Geoparcs. UNESCO d'Amèrica Llatina i el Carib. És membre cofundador de la Comissió de Caldera de Col·lapse de l'IAVCEI.

Projecte

Participaré com a professor convidat en el Curs Internacional de Vulcanologia d'Olot, que organitzen la FES-Olot i la Universitat de Girona. També col·laboraré amb el professor Joan Martí de l'CSIC-Barcelona.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"