Estades temàtiques / Vulcanologia / Olot

JOAN ANDÚJAR

Del 15 d'octubre de 2021 al 22 d'octubre de 2021

JOAN ANDÚJAR
Investigador Institut Ciències de la Terra Orleans
Orléans (França)

Biografia

Joan Andújar és investigador a l’Institut de Ciències de la Terra d’Orléans (ISTO-CNRS) a França. És doctor en Geologia-Vulcanologia per la Universitat de Barcelona, tesis que va realitzar a l'Institut Geosciences Barcelona. Permanentment a França des del 2008, la seva investigació es centra principalment en la comprensió dels processos vulcanològics profunds des d’un punt de vista experimental. Simula aquests processos en dispositius experimentals que permeten reproduir les condicions d’alta pressió (fins a 30 km de profunditat) i alta temperatura (fins a 1300ºC) dels reservoris magmatics que es troben sota els edificis volcànics. Els resultats d’aquests experiments permeten entendre com es generen els magmes a nivell de l'escorça i/o mantell terrestre, com s’emmagatzemen a les cambres magmátiques, com evolucionen cap a composicions potencialment perilloses i per què, un cop a la superfície, erupcionen de manera explosiva o no explosiva.  Els resultats de la seva investigació han millorat significativament els coneixements sobre sistemes volcànics com les Illes Canàries, Santorini, Tungurahua (Ecuador), Erebus (Antàrtica) i altres volcans arreu del món. 

Projecte

Durant la meva estada, participaré en una sèrie d'esdeveniments socials diferents que se celebraran a Olot durant aquests dies. En detall, estaré intensament involucrat en el Curs Internacional de Vulcanologia que es celebrarà en aquesta ciutat, donant classes sobre l’estudi de la generació de magma, els processos d’acumulació i ascens des d' un punt de vista experimental. Formaré part del grup d’experts internacionals en vulcanologia d’Islàndia, Mèxic, França i Espanya que oferirà una sèrie de conferències dirigides al públic en general per debatre sobre el paper dels volcans en la nostra societat moderna i com aquests són percebuts per la població. A més, en el marc d’un projecte internacional, treballaré amb els companys esmentats sobre els diferents temes associats al projecte i procediré a la redacció de diferents treballs científics col·laboratius. 

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"