Estades temàtiques / Robòtica i pedagogia IV / Olot

IRIS CATERINA SCHNEIDER PÉREZ

Del 9 de maig de 2021 al 11 de maig de 2021

IRIS CATERINA SCHNEIDER PÉREZ
Estudiant de Ciències Ambientals i Geologia a la UAB
Olot

Biografia

Iris Schneider està actualment estudiant el doble grau en Ciències Ambientals i Geologia a la Universitat Autònoma de Barcelona. El seu interès per aquesta àrea de coneixement va començar durant el Batxillerat, al 2013, quan va fer el treball de recerca sobre eficiència energètica al seu institut (IES La Garrotxa, Olot) on va analitzar els consums elèctrics i els costos econòmics que aquests suposaven. Els resultats van mostrar elevats nivells de consum standby que podien minimitzar-se fàcilment localitzant-los i mitjançant timers que tallessin el pas del corrent elèctric durant la nit i caps de setmana. D’altra banda, l’anàlisi econòmic de les factures elèctriques de l’Institut va mostrar que ser energèticament eficient no sempre és sinònim a ser econòmicament eficient, degut a l’elevat pes del cost fixe en la factura (73%). 

Ara, uns anys més tard, les mateixes companyies elèctriques que premiaven la ineficiència estan liderant el canvi cap a l’ús de les energies renovables. És hora de decidir qui realment hauria d’estar al capdavant d’aquesta transició energètica. 

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"