Estades individuals / Olot

JUAN ORLANDO CARREÑO

Del 13 de setembre de 2021 al 27 de setembre de 2021

JUAN ORLANDO CARREÑO
Escriptor
La Pintana, Xile

Biografia

Juan Carreño (Rancagua, Xile, 1986) és escriptor i ha publicat els llibres Compro fierro (poesia, 2008), Bomba Bencina (poesia, 2012), Ir a La Trinchera (crònica, 2015), Oxicorte (poesia, 2016), Budnik (novel·la, 2016), Paramar (poesia, 2019) i Neozona (crònica, 2020). És un dels fundadors de l'Escuela Popular de Cine i ha realitzat els curtmetratges Santo Tomás, entre la iglesia y los pacos (2011) i Hola, mi nombre es Óscar Lucero y les tengo una pregunta (2018). Actualment s’encarrega de la construcció d'una biblioteca comunitària al seu barri, al districte de La Pintana, a la regió metropolitana de Santiago de Xile.

Projecte

Durant el període de la meva estada a faberllull tinc la intenció de continuar escrivint un projecte a llarg termini que consisteix a reescriure La Bíblia en forma de poemes extensos. Seria ideal utilitzar aquesta oportunitat per organitzar algunes activitats com xerrades o tallers amb la comunitat (poesia contemporània xilena, per posar un exemple).

Un cor ple de paraules

La meva estada a la residència Faber va tenir una durada de dues setmanes (del 13 al 27 de setembre) i em va servir per consolidar el meu treball de reescriptura, en clau moderna i satírica, de la Bíblia.

Les instal·lacions de l'hotel són d'alta qualitat, l'atenció del personal és excel·lent i el treball de la Pepa i la Gavina em va ser molt útil per orientar-me tant per Olot com a les activitats que vaig fer al mateix poble i per Girona; activitats amb alta afluència de públic i una gran interacció pel que fa a les temàtiques proposades.

Aquesta era la meva primera interacció tant a Europa com a Espanya, i quina millor manera que fer-ho mitjançant l'ofici de l'escriptura, per anar descobrint els detalls i els gestos que alimentarien el meu projecte d'escriptura, el qual sempre s'enriqueix a través de l'experiència del viatge.

Quant a la importància de compartir amb els altres residents, no sé si trobaré les paraules que em permetin descriure fins a quin punt aquesta experiència va ser enriquidora. Compartir amb persones amb tant de talent i vingudes de tantes parts diferents del món em va servir molt i en diferents àmbits: per intercanviar idees, perspectives creatives i rialles, i per fer-nos companyia en els moments de soledat inherents a l'ofici de l'escriptura. Crear llaços i amistats amb els residents és una de les riqueses d'aquest espai, amb el qual em sento infinitament agraït.

Considero que vaig complir amb escreix els objectius del meu projecte. És més, fins i tot vaig trobar a la residència la força necessària per emprendre noves experimentacions escripturals que, amb tota seguretat, arribaran a bon port; a més, tinc la intenció de publicar tot aquest treball desenvolupat durant aquestes dues setmanes a la residència.

El meu cor marxa ple d'alegria, renovat i disposat a més aventures que m’empenyin a escriure. Gràcies, moltes gràcies per tot.

Llarga vida a Faberllull!

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"