Estades temàtiques / Cinema - escriptura de guions I / Olot

NÚRIA DUNJÓ LÓPEZ

Del 17 de maig de 2021 al 31 de maig de 2021

NÚRIA DUNJÓ LÓPEZ
Guionista
Barcelona

Biografia

Al 2018 es gradua a l’ESCAC especialitzada en guió i amb tres projectes finals de carrera: Ama de la Júlia de Paz (MECAL 2019), No Me Despertéis, de la Sara Fantova (Rotterdam 2019), i Te Busco en Todos, de la Celia Giraldo (D’A 2019). L’any següent, havent fet pràctiques al departament d’anàl·lisi i desenvolupament de Filmax; escriu dos curtmetratges més: Marleni, no Marlen, de la Carmen Aumedes (Bogoshorts 2020), i Miserable yo, de l’Águeda Sánchez (Abycine 2020). Al 2019, complementa els seus estudis a la Universitat de Columbia, Nova York; i, de nou, a l’ESCAC, on cursa el máster d’Ópera Prima, des d’on comença a desenvolupar el llargmetratge Jone, a veces, de la Sara Fantova. Fa el pas definitiu al llargmetratge amb Ama, de la Júlia de Paz; a punt d’estrenar-se. Al 2020 escriu el curtmetratge Harta, també amb la Júlia de Paz, i el llargmetratge Festina Lente ,amb el Carlos Villafaina; ambdós projectes sota la productora Mayo Films.

Projecte

Espero que la nostra estada a Faberllull Olot ens serveixi per tenir l’oportunitat de desenvolupar la primera versió dialogada de la pel·lícula que estem creant amb el Carlos Villafaina: Festina Lente. Una història que parla de la diversitat funcional i sobre la malaltia que envolta les vides de dos germans. Una història de dependència, sacrifici i culpa. Acutalment, hem desenvolupat un tractament del qual ens sentim orgullosos i volem dedicar la nostra estada a transformar-lo en guió. Volem començar a dibuixar les escenes des de la concreció i a descobrir com dialoguen els personatges entre ells mateixos. A més de poder comptar amb el consell i el suport de professionals que puguin ajudar-nos a millorar i concretar el projecte.

UN ABANS I UN DESPRÉS

L’estada a Faberllull ha significat un abans i un després en el desenvolupament de la nostra pel·lícula. Hem pogut compartir el projecte amb els altres guionistes i aquest fet ha ajudat a nodrir les històries de tots. S’ha creat una comunitat de creació i un vincle entre tots que ha fet créixer els projectes encara més. Hem pogut tenir el temps, l’espai i la comoditat d’endinsar-nos, sense altres preocupacions, dins la pel·lícula i és per això que ha sigut una estada tan profitosa. Faberllull és un espai indispensable per donar lloc als desenvolupaments de projectes, sobretot cinematogràfics, ja que no hi ha res més així en àmbit nacional. Estem molt agraïts de l’oportunitat que se’ns ha brindat i orgullosos d’haver-la pogut aprofitar tant. Esperem tornar-hi en una altra ocasió, ja que l’estada ha sigut immillorable.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"