Estades temàtiques

VÍCTOR GARCÍA MELERO

Del 19 d'abril de 2021 al 23 d'abril de 2021

VÍCTOR GARCÍA MELERO
Musicterapeuta i investigador
Sabadell (Catalunya)

Biografia

Víctor García és musicterapeuta i investigador, Diplomat en Teràpia Ocupacional (UAB) i Màster en Musicoteràpia (UVic), membre de l’equip d’investigació TransMedia Catalunya de la UAB. Va participar al programa d’intercanvi internacional a Rosario (Argentina), treballant en un servei de rehabilitació comunitària i en un centre d’equinoteràpia. Actualment, està cursant el Màster en Intervenció Social en les Societats del Coneixement (UNIR). 
Ha treballat en diversos projectes socials, artístics i comunitaris en l’àmbit social, a centres ocupacionals, centres cívics, residències i casals de gent gran, centres i hospitals de dia. Ha col·laborat i coordinat diversos programes de vacances adaptades, inserció sociolaboral, voluntariat inclusiu, promoció de l’autonomia, accessibilitat i qualitat de vida, en diversos àmbits (lleure, gent gran, infància, salut mental, diversitat funcional). Organitza activitats i tallers de música creativa, musicoteràpia i habilitats socials per persones de totes les edats. Paral·lelament, col·labora en el servei d’audiodescripció al Liceu Opera Barcelona.

Projecte

Representant el projecte europeu MEDIAVERSE (GA 957252), el grup de recerca TransMedia Catalonia (Universitat Autònoma de Barcelona) proposa una activitat per explorar com les noves tecnologies poden contribuir al desenvolupament social. La realitat virtual i els vídeos 360º han passat a formar part de la nova quotidianitat. L'objectiu de les activitats programades per a la residència és explorar com els continguts multimèdia, juntament amb el propi procés de co-creació, poden contribuir a resoldre reptes socials com ara l’aïllament, l’accessibilitat i l’exclusió social. Mitjançant activitats pràctiques i de reflexió, els participants podran entendre el potencial de les noves tecnologies, i experimentar amb elles de manera creativa.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"