Estades temàtiques / Ciència, tecnologia i humanitats o humanitats digitals i ciència? / Olot

XAVIER ROQUÉ

Del 12 d'abril de 2021 al 19 d'abril de 2021

XAVIER ROQUÉ
Historiador de la ciència
Sant Cugat (Barcelona)

Biografia

Físic i historiador de la ciència, investigador de l’Institut d’Història de la Ciència i professor del Departament de Filosofia de la Universitat Autònoma de Barcelona. És docent a les facultats de Ciències, Filosofia i Lletres i Ciències de l’Educació de la UAB, i ha estat investigador visitant a les universitats de Cambridge i Uppsala. Fa recerca sobre la història de la física contemporània, amb especial atenció al gènere, la cultura material i la política. Ha editat, junt amb Néstor Herran, La física en la dictadura. Físicos, cultura y poder en España, 1939-1975 (2012). També ha editat i traduït textos de Heinrich Hertz (Las ondas electromagnéticas, 1990), Niels Bohr (L’estructura i la filosofia dels àtoms, 2010), Marie Curie (Escritos biográficos, 2011) i Albert Einstein (La relativitat a l’abast de tothom, 2018). Coordina el nou grau en Ciència, Tecnologia i Humanitats (UAB-UAM-UC3M), que s’impartirà a partir del curs 2021-22.

Projecte

Durant els darrers tres anys he treballat, junt amb altres persones, en la creació del grau en Ciència, Tecnologia i Humanitats, un grau pioner que analitzarà la ciència i la tecnologia com a fenòmens socials i culturals, aplicant-hi les eines crítiques de les humanitats. Durant la meva estada treballaré en un assaig sobre la relació entre les ciències i les humanitats basat en el procés de creació del grau. Hi discutiré els fonaments de la proposta i les experiències internacionals que l’avalen, amb l’ànim de promoure el debat sobre la relació entre Ciència, Tecnologia i Humanitats en l’educació secundària i superior.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"