Estades temàtiques / Ciència, tecnologia i humanitats o humanitats digitals i ciència? / Olot
CLÀUDIA VICENS I BARTOLÍ
Del 12 d'abril de 2021 al 23 d'abril de 2021
Biografia
Amb un anhel infinit per crear i comunicar-se a partir de diferents llenguatges, des del cos, la música i la paraula, va decidir endinsar-se al món apassionant de les arts i graduar-se en Arts Escèniques per l'Escola Universitària ERAM a Salt, Girona. Ha estat actriu i cantant de la Companyia Oriart (2017- 2019) amb l'obra Cabaret Passion Rouge, realitzant actuacions arreu de Catalunya i participant en el Festival Internacional "Olga Alonso" a Cuba. També ha actuat en diversos videoclips, com L'amor que fem, d'El Diluvi. Ha sigut col·laboradora radiofònica a la cadena FeM Girona del programa "La Tropa" (2017) realitzant la secció d'activisme i actuacions musicals (veu i guitarra). També ha creat una obra musical pel festival de teatre gironí, El Cacau (2017). S'ha format en diverses disciplines com ara circ, música (llenguatge musical, guitarra i piano) i pintura i participa en entitats culturals i socials gironines com Diables de l'Onyar o el Cau de Sant Narcís.
Projecte
El nostre projecte d’investigació teatral reflexiona sobre la relació entre temps, art i ecofeminisme. Indaguem espais subversius que defugin l’acceleració capitalista, neoliberal i patriarcal. A la vegada, critiquem el paradigma de les indústries culturals i creatives, indagant en la influència de les lògiques productivistes i hipertecnològiques en la creació artística i la seva temporalitat. Durant la nostra estada a la Faberllull, a través de la investigació basada en les arts, alternarem la recerca teòrica amb la pràctica artística creant una espiral de retroalimentació entre ambdues. Aquest procés de recerca anirà agafant forma d’obra teatral transdisciplinària, en la qual, a través del cos, la paraula i la música, es compartiran els fruits obtinguts durant la investigació. D’aquesta manera, la recerca esdevindrà una experiència artística col·lectiva.
GROC COLZA
L’estada a la FaberLlull ha estat per nosaltres una experiència molt fructífera. La possibilitat de compartir la nostra recerca amb altres persones les investigacions de les quals es troben relacionades amb les nostres ens ha permès teixir connexions i aprofundir en la nostra recerca. L’intercanvi de referents, històries, coneixements i lectures amb les altres residents ha anat generant un espai col·lectiu de debats de sobretaula, recomanacions i retroalimentacions que ha enriquit tant el nostre treball teoricopràctic com la convivència a l’estada.
Així doncs, durant aquestes dues setmanes hem pogut aplicar les reflexions teòriques a la peça escènica en la qual estem treballant tot reflexionant sobre les necessitats de representació de l'individu contemporani en funció del seu present polític, econòmic i social. Paral·lelament, hem dibuixat una primera proposta d'estructuració dels elements escènics. També hem treballat a nivell interpretatiu les escenes i finalitzat totalment la dramatúrgia de l’obra. Alhora, hem estat realitzant el disseny sonor de l’obra així com també la ideació de l'escenografia.
La nostra estada a la FaberLlull, en el marc de la convocatòria de Ciència, tecnologia i humanitats, ens ha permès treballar amb profunditat el nostre projecte en un indret bucòlic en el qual les vistes per la finestra d’una Garrotxa tenyida de groc colza ens banyaven de tranquil·litat i reafirmaven les nostres reivindicacions teòriques sobre lògiques temporals ecofeministes i aproductivistes.