Estades individuals / Olot

ELVIRA PRADO-FABREGAT

Del 1 de març de 2021 al 8 de març de 2021

ELVIRA PRADO-FABREGAT
Artista (directora, actriu, cantant) i investigadora en performance studies.
Pla de l'Estany

Biografia

Elvira Prado-Fabregat és artista, filòloga i investigadora en performance studies. Va estudiar filologia anglesa i catalana a la UAB i literatura anglesa i francès a la Universitat d'Edimburg. Va continuar els seus estudis com a investigadora en el programa de doctorat en performance studies a la Universitat de Bristol, on va completar el seu MPhil. Des de molt jove, ha treballat com a actriu, locutora i cantat en teatre, televisió i cinema. Actualment, treballa en el projecte "Més lloc per a la fosca", que serà un musical postdramatic. L'espectacle forma part d'un projecte transversal que inclou recerca acadèmic; tallers de primària, secundària i adults, i participació comunitària. Com a investigadora, aviat reprendrà la serva recerca com a doctoranda a la Universitat de Barcelona. 

Projecte

Durant la meva estada a Faber treballaré, principalment, en la dramatúrgia de l'espectacle "Més lloc per a la fosca", que és una coproducció de l'Ajuntament de Girona, la Fira de la Mediterrània i el Festival De Llegendes. Per a la composició dramàtica d'aquest musical postdramàtic, parteixo, d'una banda, de textos del "cicle ombrívol" de Víctor Català i, d'altra banda, de cançons tradicionals recollides a El cançoner de l'Empordà i a L'Obra del Cançoner, i a manuscrits de la pròpia autora de L'Escala. Per a aquesta composició postdramàtica, també faré recerca de cançons pertanyents al cançoner gironí Càntut, disponible digitalment. També faré recerca sobre estratègies postdramàtiques per compondre espectacles de caire similar.

Una atmosfera per invocar la inspiració 

Des del moment en què vaig entrar a l’Hotel Fluvià, vaig sentir que seria una bona setmana. De seguida em vaig adonar que Faberllull és un espai ideal per predisposar-se a estar ben concentrat en la feina: una habitació lluminosa amb una bona taula de treball; uns grans finestrals i un balcó amb unes vistes impressionats; un entorn natural espectacular; i pau i tranquil·litat. 

El fet que el règim d’estada sigui a mitja pensió i que els àpats estiguin programats a una hora concreta també contribueix a crear una atmosfera adequada. Alhora, resulta positiu trobar-se amb els altres residents a l’hora d’esmorzar i de sopar. Són els moments en què 

pots conèixer què fan els altres residents, mantenir converses interessants i, fins i tot, parlar sobre possibles col·laboracions. És possible convertir-se en bons amics en només una setmana? Ho és. 

El personal de l’hotel va ser molt atent i em van fer sentir com a casa en tot moment. Els membres de Faberllull també van ser molt amables i acollidors i em van ajudar a fer-ho tot fàcil. Van ser molt prudents i van anar amb compte de no interrompre’m mentre estava concentrada. Un altre punt a favor és que l’hotel és als afores i, alhora, a deu minuts caminant del centre, on hi ha tot el que puguis necessitar. Olot és una ciutat amb una programació cultural molt potent. Amb d’altres residents, vam tenir l’oportunitat d’anar al teatre principal d’Olot a veure Encara hi ha algú algú al bosc, obra amb què s’estrenava el col·lectiu Cultura i conflicte. Aprofitant l’estada, també vaig poder-me reunir amb agents culturals de la ciutat. El darrer dia, vam fer una excursió amb els altres residents. El paisatge volcànic és captivador i hi ha molts camins per explorar la zona.  

Al final, vaig fer molta més feina de la que havia planejat fer i em vaig sentir molt agraïda de tenir l’oportunitat de passar una setmana en una residència en què es cuiden tant tots els detalls. Ha estat una gran experiència. Moltes gràcies, Faberllull! 

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"