Estades individuals

DOLÇA LAFARQUE BOVER

Del 1 de març de 2021 al 8 de febrer de 2021

DOLÇA LAFARQUE BOVER
Historiadora d'Art i guia turística
Albons (Girona, Catalunya)

Biografia

Llicenciada en Història de l’Art per a la Universitat de Barcelona (2004), va ferl’Erasmus a l’Università degli studi di Bologna (Itàlia), dins el departament d’arts de l’espectacle (2004); ha fet un màster universitari d'Estudis Teatrals per l’Institut del Teatre de Barcelona (2020). Té nocions de gestió cultural i màrketing cultural a partir d’un curs de la UNED (2012) i d’un curs de producció teatral a la Sala Atrium deBarcelona (2009). És empresaria autònoma, ha treballat de guia de turisme i és creadora de rutes educatives, culturals i teatralitzades. Actualment està treballant en col·laboració amb una xarxa de guies europeus i creant vincles per a la promoció i l'execució d’activitats de turisme cultural i respectuós amb l’entorn i les comunitats locals. Paral·lelament, la tasca d'investigació iniciada durant el màster segueix activa amb el focus posat en les arts escèniques realitzades en espais no convencionals.

Projecte

En primer lloc, la fase del projecte que volem desenvolupar in situ a Olot està composta per accions en què busquem establir diàlegs heterogenis amb la població; convençuts que cal indagar en la diversitat de punts de vista per generar arxius de memòria, que resultaran així també heterogenis i fragmentats. Ens interessa conversar amb persones de diverses professions i edats que, des de les seves particularitats, s'han relacionat amb el festival Sismògraf.


En segon lloc, l'acció final a la qual volem arribar amb aquesta investigació és la realització de recorreguts auditius que succeiran dins de l'espai públic d'Olot. Amb aquestes locucions sonores els espectadors del festival, i sobretot la mateixa ciutadania d'Olot, evocaran el record del festival, la mateixa quotidianietat com a persones que recorren a peu Olot i el seu entorn. Per mitjà d'unes “audioguies”, aquelles memòries sensibles que enregistrem i que per tant sorgeixen de la mateixa ciutadania (el públic), tornaran als carrers d’Olot relacionades amb les experiències d'altres cossos que es faran presents a través de les seves veus. Busquem generar memòria i arxiu de la relació de festival i dels seus múltiples públics involucrats.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"