Estades individuals / Olot

ADA VILARÓ

Del 1 de febrer de 2021 al 6 de febrer de 2021

ADA VILARÓ
Directora, performer i artista multidisciplinària
Prats de Lluçanès (Osona, Catalunya)

Biografia

Ada Vilaró és directora, performer i una singular artista multidisciplinària. Va crear i dirigeix el festival de creació contemporània Escena Poblenou i el Festival Itineràncies.

Desprès d’uns anys treballant a l’espai públic, sovint generant esdeveniments escènics per donar veu a col·lectius silenciats, amb 360 grams torna a l’espai interior escènic. Destaquem obres com Pas per la Pau (Fira Mediterrània, 2018) o UrGentestimar (inauguració Fira Tàrrega, 2017). Públic Present 24 hores, una intervenció de llarga durada en la qual l’artista restava en silenci durant 24 hores a l’espai públic.

El 2015 va rebre la Medalla d’Honor de Barcelona com a directora del Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou i amb aquest mateix projecte el 2014 els premis FAD Sebastià Gasch de les arts parateatrals.

Projecte

El projecte presentat per Ada Vilaró està basat en una investigació entre la ciència i l’art sobre l’escalfament global del planeta i el canvi climàtic per potenciar la consciència social sobre com ens relacionem i impliquem en aquests canvis.

L’objectiu és generar una proposta artística participativa a l’espai públic, d’art comunitari, d’impacte social per conscienciar i transformar sobre l’escalfament global del planeta, potenciant les cultures de la cura.

Projecte guanyadora del el programa Hivernem2020 impulsat per FiraTàrrega i l'Institut Ramon Llull per tal de fomentar la recerca en l'escriptura de creacions artístiques vinculades a les arts escèniques i a l'espai públic.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"