Estades individuals / Andorra

GEORGE BELLIVEAU

Del 3 d'octubre de 2022 al 17 d'octubre de 2022

GEORGE BELLIVEAU
Professor/artista de teatre
Vancouver (Canadà)

Biografia

George Belliveau és el cap i professor del Departament de Llengua i Alfabetització a la Universitat de la Colúmbia Britànica, al Canadà. Durant les darreres dues dècades, ha centrat els seus estudis en el teatre basat en la recerca, i amb un equip d'artistes i investigadors ha codesenvolupat obres basades en projectes de recerca finançats. El seu darrer llibre, Contact!Unload: Military Veterans, Trauma, and Research-Based Theatre (2020), estudia un projecte amb militars veterans, artistes i consellers. L’obra i les seves adaptacions s’han representat més de quaranta vegades al Canadà, el Regne Unit i Austràlia. Un altre projecte de llibre recent, Research-based Theatre: An Artistic Methodology (2016) estudia una selecció de projectes internacionals que examinen els problemes socials fonamentals a través del teatre. És un actor format (sistema Stanislavski i metodologia Lecoq) i ha participat en més de 100 produccions com a actor, director o dramaturg. Fa poc, ha estat admès al Col·legi de la Societat Reial del Canadà (2017).

Projecte

Durant la meva estada, treballaré en una obra de teatre que explica què passa quan algú perd (o gairebé perd) la seva llengua materna. L’obra narra el viatge d’una persona que creix parlant francès acadià (la llengua de Rabelais) en una regió rural del Canadà. En un intent desesperat de perfeccionar el seu anglès per motius professionals, està a punt de perdre la seva identitat acadiana. L’obra cerca recuperar el llenguatge i la identitat a través de l'actuació. La narrativa és prou porosa perquè gent de tot el món hi pugui veure representats llampecs de les seves històries, dels seus viatges d'aprenentatge, pèrdua i recuperació del llenguatge i la identitat.

Immersió completa

La meva experiència a FABER Andorra va ser meravellosa a molts nivells. En primer lloc, l'hospitalitat que m'ofereix tothom que vaig conèixer durant la meva estada. Meritxell Blanco va ser amable, generosa i molt servicial al llarg del meu temps i després de nombrosos intercanvis de correu electrònic va ser fantàstic conèixer-la! Els professors, artistes, guies de museus, membres de la comunitat i estudiants que he conegut han compartit informació detallada sobre Andorra, la seva història, la seva identitat i el que significa viure en aquest bell país. En segon lloc, visitar els nombrosos museus d'Andorra i sobretot les interaccions amb els guies es va convertir en una manera perspicaz d'explorar i entendre millor el país en poc temps. En tercer lloc, els senders eren genials i cada dia els feia ús caminant o corrent aquests impressionants camins que travessen la major part del país, exposant-vos a la natura, la història, els animals i l'art públic. Finalment, vaig passar la major part del meu temps a La Massana i Ordino on vaig poder sentir el pols del lloc, la vida quotidiana i els múltiples idiomes mentre feia servir la piscina, les botigues de proximitat i em demorava pels barris. interactuar amb els residents locals.

Tota aquesta estimulació de les persones i llocs va inspirar la meva escriptura creativa que era l'objectiu de la Residència. El que no m'imaginava era fins a quin punt Andorra influiria i entraria a formar part del meu projecte. Les ressonàncies i qüestions al voltant de la llengua i la identitat a Andorra van alimentar el meu projecte teatral sobre acadians1, que inicialment semblava força allunyat geogràficament, culturalment i políticament. Estic molt agraït a FABER Andorra per aquest regal de dues setmanes. Me'n vaig inspirat i amb ganes de tornar i trobar maneres de col·laborar amb els nous col·legues trobats.

1 Els acadians són un grup de persones originàries de França que van emigrar a l'est del Canadà al segle XVII, encara que ara es troben acadians arreu del món.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"