Estades individuals

GEORGE BELLIVEAU

Del 3 d'octubre de 2022 al 17 d'octubre de 2022

GEORGE BELLIVEAU
Professor/artista de teatre
Vancouver (Canadà)

Biografia

George Belliveau és el cap i professor del Departament de Llengua i Alfabetització a la Universitat de la Colúmbia Britànica, al Canadà. Durant les darreres dues dècades, ha centrat els seus estudis en el teatre basat en la recerca, i amb un equip d'artistes i investigadors ha codesenvolupat obres basades en projectes de recerca finançats. El seu darrer llibre, Contact!Unload: Military Veterans, Trauma, and Research-Based Theatre (2020), estudia un projecte amb militars veterans, artistes i consellers. L’obra i les seves adaptacions s’han representat més de quaranta vegades al Canadà, el Regne Unit i Austràlia. Un altre projecte de llibre recent, Research-based Theatre: An Artistic Methodology (2016) estudia una selecció de projectes internacionals que examinen els problemes socials fonamentals a través del teatre. És un actor format (sistema Stanislavski i metodologia Lecoq) i ha participat en més de 100 produccions com a actor, director o dramaturg. Fa poc, ha estat admès al Col·legi de la Societat Reial del Canadà (2017).

Projecte

Durant la meva estada, treballaré en una obra de teatre que explica què passa quan algú perd (o gairebé perd) la seva llengua materna. L’obra narra el viatge d’una persona que creix parlant francès acadià (la llengua de Rabelais) en una regió rural del Canadà. En un intent desesperat de perfeccionar el seu anglès per motius professionals, està a punt de perdre la seva identitat acadiana. L’obra cerca recuperar el llenguatge i la identitat a través de l'actuació. La narrativa és prou porosa perquè gent de tot el món hi pugui veure representats llampecs de les seves històries, dels seus viatges d'aprenentatge, pèrdua i recuperació del llenguatge i la identitat.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"