Estades individuals

FERRAN PORTA I AGUILÀ

Del 8 de març de 2021 al 28 de març de 2021

FERRAN PORTA I AGUILÀ
Periodista i diplomat en Turisme
Berlín i Barcelona

Biografia

Un any de residència familiar a l'Equador, en plena adolescència, va despertar en Ferran Porta l'atracció per altres cultures, llengües i tradicions. Aquella experiència vital, sumada a la passió per l'escriptura i per la descoberta de nous horitzons, l'acabarien portant al periodisme i al turisme.

En aquests dos àmbits s'emmarca la seva carrera professional. Ha col·laborat amb diversos mitjans de comunicació, especialment des de Berlín on es va instal·lar l'any 2007 i on va fundar itineri.de, una empresa de visites guiades a Alemanya.

Des d'allà va escriure "Diari de Berlín", el seu primer llibre. Actualment treballa en un nou projecte literari, en aquesta ocasió dirigit als lectors de parla alemanya: un retrat històric, cultural i turístic d'Andorra, país amb el qual té una vinculació estreta.

Projecte

La literatura en alemany presenta Andorra sempre com a part d’un àmbit geogràfic que ultrapassa les seves fronteres, ja sigui “Andorra i Pirineus” o “Catalunya i Andorra”. Òbviament, Andorra no es pot explicar sense el seu context històric i geogràfic. Però l'extraordinari patrimoni andorrà justifica sobradament un llibre escrit en alemany i pensat per al lector alemany on Andorra sigui l’única protagonista. Aquest és el meu projecte.

L'estada a Faberllull Andorra em permetrà fer visites i també entrevistes a gestors turístics, agents culturals i historiadors. En definitiva, acabar de bastir un llibre que escric amb molta il·lusió.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"