Estades individuals / Andorra

DARIA GAVRILOVA

Del 8 de gener de 2021 al 28 de gener de 2021

DARIA GAVRILOVA
Periodista, traductora i escriptora
Moscou/Barcelona

Biografia

Daria Gavrilova és periodista, traductora i escriptora. Ella és originària de Moscou, Rússia, però ha estat residint a Barcelona durant gairebé una dècada. A Rússia va treballar amb diversos mitjans de comunicació, entre els quals Kommersant, Afisha,Wonderzine, Meduza i molts més. També va escriure diversos capítols per a un llibre de no ficció, History of Russian Media 1989-2011, publicat el 2011 per l'editorial Afisha.

El 2012 Daria es va traslladar a Espanya, on va obtenir un màster en Periodisme audiovisual a la Complutense de Madrid. Després es va traslladar a Barcelona, ​​i el 2019 el seu llibre de no ficció sobre la ciutat per al públic de parla russa va ser publicat a Moscou per l'editorial Ripol. El títol del llibre és  "What is Barcelona? Beaches. Independence. Jamón".

En aquest moment està ensenyant escriptura a l'Escola de Negocis de Ginebra a Barcelona i treballa com a freelance per al nou projecte de periodisme Reforum.io sobre el possibilitat de reformes significatives a Rússia.

Projecte

Un dels meus propers projectes és escriure un llibre amb el títol L'onada d'emigració de Putin. En aquest llibre vull explicar les històries de les persones que van triar deixar Rússia com a resultat de la política repressiva de Vladímir Putin, que ha estat en el poder durant gairebé 20 anys. Si tot va com ha d’anar, a Faber Andorra escriuria un esborrany del primer capítol d’aquest llibre. El primer capítol és el curiós fenomen de l'emigració russa. Quan es tracta de l'equilibri de gènere de les persones que emigren, el nombre és majoritàriament masculí per als països en desenvolupament o aproximadament fins i tot per als països amb economies estables, per a Rússia són un 70% les dones que se'n van. Aquesta proporció es manté inalterada en tots els països que els russos van triar, excepte quan es tracta de la migració a territori de l'antiga URSS. A la residència Faber m'encantaria que aquest capítol cobrés vida, investigant en detall les raons d'aquesta desproporció. Per què les dones russes deixen el seu país soles molt més sovint que els homes? Espero arribar a la residència amb diverses entrevistes ja gravades, així com dur a terme converses telefòniques quan estigui a Faber. Però més que res espero trobar l'estructura i les preguntes que necessiten respostes en aquest capítol.

Muntanyes i concentració  

Molts de nosaltres coneixem aquesta sensació quan no et falten idees, però sí temps. Et vénen pensaments al cap, es creen projectes prometedors al palau de la teva ment; t’imagines el que vols fer, però no ho aconsegueixes de cap manera. Potser és l’angoixa de la vida domèstica quotidiana: s’ha espatllat el forn, un veí s’ha queixat, has de fer la compra i netejar la terrassa. Pot ser l’estrès. Pot ser el desordre de les xarxes socials, o la pressió dels teus altres projectes. Sigui el que sigui, les teves idees no són més que palaus imaginaris al teu cap durant mesos i mesos. 

Fins que passa alguna cosa. 

Per a mi, la meva estada a FaberLlull Andorra va ser aquest "alguna cosa". Com diuen els britànics, en “un esplèndid aïllament” vaig trobar la meva concentració i enfocament. Andorra és un país petit i increïblement bell, i amb alegria vaig caure en la meva rutina de treball andorrana: aixecar-me abans de l'alba, fer unes hores de treball, fer un llarg passeig per la cruixent neu... Era bonic, i era feliç. Aviat els meus pensaments es van aclarir i es van tornar més cruixents, com l'aire fred i la blanca neu que m’envoltava. 

Tot i que no vaig acabar tot el que havia planejat (oh, la crueltat de la llei de Hofstadter!), a Faberllull Andorra definitivament vaig entrar en l’estat d’ànim i el ritme de treball productiu. Va ser una excel·lent manera de començar l’any, i estic segura que els fonaments del projecte que es va posar en marxa a Faber seran molt fructífers. 

També vaig gaudir profundament de l’intercanvi cultural que es va produir durant les meves visites a les escoles locals. Va ser meravellós compartir els meus coneixements i experiència amb ments joves i curioses. 

Estic profundament agraïda a tots els que van fer possible aquesta increïble oportunitat. 

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"