Estades individuals

DARIA GAVRILOVA

Del 8 de gener de 2021 al 28 de gener de 2021

DARIA GAVRILOVA
Periodista, traductora i escriptora
Moscou/Barcelona

Biografia

Daria Gavrilova és periodista, traductora i escriptora. Ella és originària de Moscou, Rússia, però ha estat residint a Barcelona durant gairebé una dècada. A Rússia va treballar amb diversos mitjans de comunicació, entre els quals Kommersant, Afisha,Wonderzine, Meduza i molts més. També va escriure diversos capítols per a un llibre de no ficció, History of Russian Media 1989-2011, publicat el 2011 per l'editorial Afisha.

El 2012 Daria es va traslladar a Espanya, on va obtenir un màster en Periodisme audiovisual a la Complutense de Madrid. Després es va traslladar a Barcelona, ​​i el 2019 el seu llibre de no ficció sobre la ciutat per al públic de parla russa va ser publicat a Moscou per l'editorial Ripol. El títol del llibre és  "What is Barcelona? Beaches. Independence. Jamón".

En aquest moment està ensenyant escriptura a l'Escola de Negocis de Ginebra a Barcelona i treballa com a freelance per al nou projecte de periodisme Reforum.io sobre el possibilitat de reformes significatives a Rússia.

Projecte

Un dels meus propers projectes és escriure un llibre amb el títol L'onada d'emigració de Putin. En aquest llibre vull explicar les històries de les persones que van triar deixar Rússia com a resultat de la política repressiva de Vladímir Putin, que ha estat en el poder durant gairebé 20 anys. Si tot va com ha d’anar, a Faber Andorra escriuria un esborrany del primer capítol d’aquest llibre. El primer capítol és el curiós fenomen de l'emigració russa. Quan es tracta de l'equilibri de gènere de les persones que emigren, el nombre és majoritàriament masculí per als països en desenvolupament o aproximadament fins i tot per als països amb economies estables, per a Rússia són un 70% les dones que se'n van. Aquesta proporció es manté inalterada en tots els països que els russos van triar, excepte quan es tracta de la migració a territori de l'antiga URSS. A la residència Faber m'encantaria que aquest capítol cobrés vida, investigant en detall les raons d'aquesta desproporció. Per què les dones russes deixen el seu país soles molt més sovint que els homes? Espero arribar a la residència amb diverses entrevistes ja gravades, així com dur a terme converses telefòniques quan estigui a Faber. Però més que res espero trobar l'estructura i les preguntes que necessiten respostes en aquest capítol.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"