Estades individuals

JOSÉ R. DELANNOY

Del 4 d'octubre de 2021 al 24 d'octubre de 2021

JOSÉ R. DELANNOY
Conservador del museu i responsable de col·leccions
Puerto Rico

Biografia

José Delannoy va ser director i curador del Museu Pau Casals a Sant Joan, Puerto Rico, durtant gairebé dinou anys, fins al 2018. Al 2019 va ser nomenat curador a càrrec de les col·leccions de la Fundació Pau Casals Inc. de Nova York. El Sr. Delannoy és actualment curador convidat del Museu Casa Pilar Defilló-Espai Cultural Pau Casals a la ciutat de Mayagüez-Puerto Rico i consultor en Projectes Culturals de la Presidència de la Universitat Interamericana de Puerto Rico. Entre les seves funcions hi ha la gestió i cura del llegat de Pablo Casals a mans de la Fundació, la coordinació del procés de ciutats germanes de part de Pau Casals: Mayagüez-Puerto Rico, Prades-França i el Vendrell-Catalunya. José Delannoy va obtenir (2001) un màster en Museologia i un màster en Patrimoni Mundial i Projectes Culturals per al Desenvolupament de la Universitat de Barcelona. El 2011 es va graduar del Programa d'Estudis Museològics de la Universitat George Washington, Washington D.C. Va participar a la residència Faberllull Olot la tardor de 2019.

Projecte

El propòsit d'aquest projecte individual serà la redacció d'un treball sobre les principals institucions culturals vinculades amb el llegat del mestre Pau Casals. Aquest article serà una reflexió històrica sobre la tasca d'aquestes institucions històriques des de 1949, que van representar una tasca cultural del músic, humanista i defensor dels drets humans Pau Casals a Europa i Amèrica.

Andorra, situada als Pirineus, una de les regions dels Països Catalans, regió fonamental per descobrir. El projecte pot durar tres setmanes, per tenir l'oportunitat de completar la meva feina i per un procés d'edició s'ha de traduir al català per publicar-lo després al Butlletí de la Societat Catalana d'Estudis Històrics de Barcelona.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"