Estades temàtiques / Violència política i teatre al segle XXI / Olot

ANTONIA AMO SANCHEZ

Del 24 de setembre de 2021 al 1 d'octubre de 2021

ANTONIA AMO SANCHEZ
Professora titular
Avinyó (França)

Biografia

Antonia Amo Sánchez és professora de Literatura Hispànica XXe i XXIe a la Universitat d'Avinyó (França). Subdirectora del grup de recerca ICTT (Identité Culturelle, Texte et Théâtralité), és també membre fundadora del grup Roswita (xarxa francesa d'investigadors sobre el teatre hispà contemporani). S'ha especialitzat en les relacions entre la història i la memòria en el teatre espanyol contemporani i, des que va arribar a Avinyó en 2009, s'interessa també pel diàleg entre els llenguatges teatrals i els llocs patrimonials.

En els últims anys ha dedicat la seva investigació al "teatre de la memòria democràtica" i, més recentment, al teatre concentracionari, dirigint la seva investigació cap a lectures contemporànies del trauma històric. Actualment dirigeix el màster Langues et Sociétés: Món hispanique contemporain, de la Universitat d'Avinyó.

Projecte

En el marc donat, que és l'estudi de la violència política en el camp cultural-teatral, proposaré un apropament a diferents nocions relacionades amb l'herència dels traumes històrics col·lectius. Com, dins d'aquest marc, podem revisar nocions com "post-memòria" o "reparació de greuges". Com els teatres contemporanis espanyols i francesos tradueixen i dialectan tals herències.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"