Estades individuals

ADA CASTELLS

Del 16 de novembre de 2020 al 23 de novembre de 2020

ADA CASTELLS
Escriptora
Barcelona

Biografia

Ada Castells (Barcelona, ​​1968) és una escriptora catalana. La seva primera novel·la és El dit de l’Àngel, una ficció realista i transgressora sobre els seus avantpassats protestants, publicada als 27 anys. El 2001 va publicar Mirada, una novel·la contra la dictadura de la imatge. Quatre anys després arriba Tota la vida, biografia fictícia sobre el pintor alemany Caspar David Friedrich. El següent va ser Pura Sang, ambientat a Menorca i Barcelona. És la història d’una dona que lluita per no tenir por de res. Després, va escriure La Primavera Pendent, una ficció sobre Frankenstein, i el seu darrer llibre és Mare, el més autobiogràfic de tots, sobre la relació amb la seva mare i la seva filla. Castells treballa també com a periodista cultural i com a professora d’escriptura creativa.

Projecte

El meu objectiu durant l'estada a Faber és continuar amb el projecte d’una nova novel·la sobre la fugida de la ciutat. Els personatges de Fragilitat són una família de Barcelona que s’aïlla en una masia abandonada per deixar enrere la pandèmia. Viure uns dies en un entorn rural em permetrà aprofundir en la sensació d’estar fora de lloc.

Per això, també vull fer una lectura pública dels capítols embastats i generar un debat sobre com la gent de la zona veu aquesta "invasió" dels que venim de ciutat.