Estades individuals / Olot

CARMEN BERASATEGUI VERÁSTEGUI

Del 23 de novembre de 2020 al 30 de novembre de 2020

CARMEN BERASATEGUI VERÁSTEGUI
Gestora cultural, editora i poeta
Barcelona

Biografia

Carmen és una entusiasta professional del sector cultural que va néixer al País Basc i viu a Barcelona. Amb experiència extensa en la gestió cultural i editorial, ha treballat pel prestigiós Hay Festival of Literature & The Arts en les seves edicions internacionals i pel Revela'T Festival a Catalunya. Actualment és editora per Trampa ediciones i dirigeix NUDO, festival de poesía desatada, a Barcelona.

En aquests darrers anys ha participat com a poeta/artista en exhibicions i festivals, tant nacionals com internacionals. Li agrada escriure i treballar amb collage, fotografia i vídeo.

Carmen és membre de l'Associació de Dones en Arts Visuals (MAV), de la Societat Barcelonina de Collage i del Photobook Club a Barcelona.

L’any 2019 va publicar el seu primer llibre de poesia, Donde planean los pájaros (Piezas azules), i està escrivint el segon.

Projecte

La llar és un refugi contra tota mena de tempestes. I en un temps en el qual tothom estava confinat en les seves llars, refugiat del virus i de la por, jo he perdut la casa de la meva infància. Aquesta pèrdua ha estat la meva inspiració i punt de partida per a aquest projecte d'escriptura.

El meu propòsit durant l’estada a Faber és documentar-me (sobre els orígens, la identitat, la llar, la pertinença familiar), continuar amb l'escriptura del meu segon poemari i modelar l'estructura del llibre que desitjo escriure: NIDO (‘niu’).

La residència Faber a Olot, impulsada pel Institut Ramon Llull i l'Ajuntament d'Olot, m'ha brindat l'oportunitat de desenvolupar un treball de creació que, d'una altra manera, m'hagués estat molt complicat dur a terme. La residència t'ofereix una habitació a l'Hotel Riu Fluvià, amb totes les comoditats imaginades, i un règim de mitja pensió. A més, l'apartament destinat per als residents, amb la seva cuina, sala menjador, terrassa i l’inestimable ajuda de Pepa i Gavina, són espais i recursos que afavoreixen i estimulen el treball i la concentració.

L'hotel té una ubicació excel·lent, enmig de la naturalesa -es poden fer passejades bellíssimes sense robar massa temps diari- i molt a prop del centre del poble, la qual cosa és molt còmode.

Segons la meva experiència aquí durant una setmana, l'estat mental i emocional en el qual m’he submergit en les poques hores d'arribar són els idonis per a la introspecció. Em vaig sentir còmode de seguida, amb unes vistes meravelloses de les muntanyes i els camps de la Garrotxa, i un escriptori ampli en el qual treballar. No m'haig de preocupar de res. Repeteixo: no m'haig de preocupar de res. Això és una gesta, per a una persona que té dues feines, dos fills i una activitat artística que realitza robant hores al somni. Únicament escriure. Escriure tot el temps. I tenir, a més, temps per escriure bé, és a dir, documentant-me, llegint altres coses, reflexionant, passejant… totes les activitats que es poden fer a Faber estan destinades al plaer de l'escriptura i al desenvolupament de l'obra. M’he sentit en la glòria. Motivació, inspiració i concentració. De sobte, les idees flueixen, les paraules brollen.

La satisfacció amb l'experiència i el resultat és immensa. Tot el meu agraïment.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"