Estades temàtiques / HUMANITATS / Olot

JORGE GALÁN

Del 12 de setembre de 2016 al 10 d'octubre de 2016

JORGE GALÁN
Escriptor
El Salvador

Biografia

Ha publicat La habitación al fondo de la casa (Planeta, 2016); Noviembre (Planeta, 2015); El círculo (Visor); El estanque colmado (Visor); Los otros mundos (Alfaguara infantil); La ciudad (Pre-Textos); El premio inesperado (Alfaguara infantil); Breve historia del alba (Ediciones Rialp). Ha obtingut el Premi Iberoamericà per a Obra Publicada Jaime Sabines, el Premi Internacional Antonio Machado, el Premi Adonáis i el Premi Nacional del seu país tant en poesia com en novel·la.

Prop de dos-cents crítics i investigadors de més de cent universitats (Oxford, Harvard, Columbia o Princeton) l’han escollit entre els poetes llatinoamericans més rellevants en llengua espanyola nascut després de 1970, en un estudi publicat per Visor el 2015 amb el títol El canon abierto. La seva novel·la La habitación al fondo de la casa ha estat traduïda a diversos idiomes i publicada per Mondadori a Itàlia, Roman als Països Baixos i Penguin a Alemanya, entre d’altres.

Projecte

Treballo en una història ambientada a la primera meitat del segle XX a El Salvador, i el seu moment central explica un fet real esdevingut el gener de 1932: la massacre de prop de trenta mil pagesos, majoritàriament indígenes, duta a terme per l’exèrcit d’El Salvador i ordenat per l’aleshores president de la nació, el general Maximiliano Hernández Martínez. Durant la meva estada a Faber vull acabar el procés de correcció de la novel·la, la redacció de la qual és en el tram final.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"