Estades temàtiques / HUMANITATS / Olot

ANGELINA POLONSKAIA

Del 26 de setembre de 2016 al 10 d'octubre de 2016

ANGELINA POLONSKAIA
Escriptora
Ucraïna

Biografia

Angelina Polonskaia va néixer a Malakhova, una poble vora Moscou. Ha estat membre del Sindicat d’Escriptors de Moscou i des de 2003 es també membre del Russian Pen-centre. L’any 2004 el seu llibre Una veu va aparèixer en l’aclamada “Writings from an Unbound Europe” dins de Northwestern University Press. Aquest llibre va ser seleccionat pel premi Corneliu M. Popescu per poesia europea traduïda (2005). Des d’aleshores i fins avui ha tingut l’oportunitat de participar en diverses residències d’escriptors com la Cove Park Scottish Arts Council, la Hawthornden International Retreat for Writers, la MacDowell Colony, la Rockefeller Foundation Bellagio Center, i la Villa Sträuli a Zurich. Ha estat guardonada amb una beca Rockefeller. Treballa en un nou volum de poesia.

Projecte

Encara que he escrit poesia tota la vida, fa dos anys vaig tenir una experiencia absolutament nova. Un compositor australià, David Chrisholm, va veure un dels meus poemes traduïts i em va demanar que creés un llibret. El resultat va ser Kursk, An Oratorio Requiem, que va ser estrenat i molt ben rebut per la crítica l’octubre de 2011 a Melbourne. Treballar en aquest text no narratiu, en aquest text altament evocatiu, em va portar a pensar en el meu art en moltes formes noves.

He decidit passar el proper any creant un nou llibret que se centri en la crueltat i la violència que ha esdevingut endèmica en la meva societat com a resultat de la guerra que està lliurant el meu govern contra diversos pobles del nord del Caucas.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"