Estades temàtiques / HUMANITATS / Olot

PHILIP HOARE

Del 17 de setembre de 2016 al 24 de setembre de 2016

PHILIP HOARE
Escriptor i professor
Anglaterra

Biografia

Philip Hoare (1958, Southampton) és autor de set obres de no-ficció: Serious Pleasures: The Life of Stephen Tennant (1990) i Noel Coward: A Biography (1995), Wilde’s Last Stand: Decadence, Conspiracy, and the First World War (1997), Spike Island: The Memory of a Military Hospital (2000), i England’s Lost Eden: Adventures in a Victorian Utopia (2005). Leviathan or The Whale (2008) (Leviatán o la ballena) va guanyar el Premi de No-Ficció de la BBC Samuel Johnson el 2009. El seu últim llibre, The Sea Inside (El mar interior), ha estat publicat per 4th Estate (Regne Unit) Melville House (Estats Units), i Ático de los Libros (Catalunya). Va ser el convidat del British Council a FIL Guadalajara el 2015.

Hoare té una llarga trajectòria com a comunicador i comissari d’exposicions. Ha escrit i presentat el film de la BBC The Hunt for Moby Dick, i ha dirigit tres pel·lícules per a la Whale Night de la BBC. Va ser responsable de la exposició Icones del Pop a la National Portrait Gallery i ensenya a la Universitat de Southampton. Va rebre un doctorat honoris causa de la Universitat de Plymouth el 2011 i col·labora regularment amb The IndependentThe Guardian i The Times Literary Supplement.

Projecte

Philip Hoare ha escrit, gairebé sense adonar-se, el que es conforma com una trilogia del mar: de Leviatán o la ballena fins a El mar interior, el tercer volum sobre el mar i l’ésser humà en el qual està treballant actualment. Ha viatjat fins a Cape Cod, Austràlia i les Açores cercant les balenes i la inspiració que d’elles n’extreu, i que el connecta amb el mar. No en va les seves obres exploren el mar com el darrer territori desconegut i inexplorat, allò que Herman Melville qualifica com «la pell de l’oceà», la seva absència i la seva presència. La manera com els humans li giren l’esquena, però en depenen per viure. L’esperança que ofereix als inmigrants, i el terror i la mort amb la qual els castiga: el mar com a límit i com a possibilitat tràgica. I la balena, sempre, com a símbol de tots aquests significats, la portadora sense fi de la nostra cultura, l’emblema de la dràstica divisió entre la història natural i la història de l’ésser humà. Això és el que explorarà durant la seva estada a la Faber Residency, on treballarà en el tercer volum de la seva Trilogia del Mar.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"