Estades temàtiques / HUMANITATS II / Olot

MARTA MARÍN DÒMINE

Del 7 de novembre de 2016 al 21 de novembre de 2016

MARTA MARÍN DÒMINE
Traductora i escriptora
Catalunya

Biografia

Marta Marín-Dòmine és una escriptora de Barcelona, realitzadora de documentals, traductora i professora de literatura i cultura peninsular espanyola, així com estudis de la memòria a la Universitat Wilfrid Laurier a Ontario, Canadà. És també directora del Centre for Memory and Testimony Studies de la mateixa universitat. Treballa actualment en un diccionari de la Memòria a Europa i Amèrica Llatina com a part de les activitats de recerca d’un equip internacional d’investigadors adherits al Departament d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona. Ha dirigit dues pel·lícules documentals en relació amb la recuperació de la memòria, The Vengeance of the AppleArgentineans in Toronto (2010), i Mémoire Juive du Quartier Marolles-Midi, 1930-1942 (2012) (2012). Actualment està treballant en una instal·lació artística que pren com a font d’inspiració la literatura dels testimonis de supervivents dels camps nazis.

Amb el Dr. Robert Finley ha traduït la novel·la testimoni de Joaquim Amat-Piniella K.L.Reich (WLP, 2015).

Projecte

El seu projecte d’escriptura s’endinsa en una creació que podria etiquetar-se com “autoficció”, i es basa en un diàleg entre l’autora i el seu pare tractant de destil·lar els efectes de la guerra sobre una generació que no l’ha viscuda però que l’ha heretada. Amb el títol “No tots els cossos cauen a la mateixa velocitat”, és un intent d’indicar les seqüeles que deixa la por, la violència, les dictadures i les guerres en el present. No com a reivindicació política, no només en tot cas, sinó principalment com a gest d’acceptació de les herències emocionals més enllà de l’establiment de memòries oficials.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"