Estades temàtiques / HUMANITATS III / Olot

MARINA ESPASA

Del 23 de gener de 2017 al 30 de gener de 2017

MARINA ESPASA
Escriptora, traductora i crítica literària
Catalunya

Biografia

Marina Espasa (Barcelona, 1973) és la cap de l’Oficina UNESCO Barcelona Ciutat de la Literatura de l’Ajuntament de Barcelona. Autora de dues novel·les –La dona que es va perdre (2012) i El dia del cérvol (2016)-, és crítica literària al diari ARA, traductora i professora de literatura a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Va ser periodista cultural a la televisió i a la ràdio.

Projecte

Un cop quasi enllestida la traducció de l’anglès al català de l’assaig «Walking» de l’escriptor nord-americà Henry David Thoreau, em falta només redactar-ne un pròleg que el contextualitzi i n’expliqui els quatre trets bàsics, però que també serveixi per fer un repàs a altres autors que han tractat el mateix tema des d’altres punts de vista, autors que poden anar des de Nietzsche o Robert Walser fins a d’altres de més contemporanis, com Frederic Gros o Rebecca Solnit, l’autora de «Wanderlust. Una historia del caminar» (Capitán Swing, 2014).

Una estada a la Residència Faber d’Olot, un entorn únic, seria l’ocasió perfecta per revisar la traducció i escriure el pròleg, així com per fer bones passejades pels voltants de la residència, lluny de la ciutat, i aplicar l’experiència a l’escriptura.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"