Estades temàtiques / MATEMÀTIQUES / Olot

MARC MASDEU

Del 27 de febrer de 2017 al 10 de març de 2017

MARC MASDEU
Matemàtic
Catalunya

Biografia

Marc Masdeu (1981) és un matemàtic català que treballa a la Universitat de Warwick (Regne Unit) des del 2014, actualment amb una beca d’investigació del programa Marie-Sklodowska-Curie. Desenvolupa la seva recerca en l’àmbit de la teoria dels nombres, i els seus interessos principals giren a l’entorn de les construccions sistemàtiques de punts algebraics sobre varietats algebraico-geomètriques. S’espera que aquestes construccions ajudin a entendre les profundes conjectures de Birch i Swinnerton-Dyer, que són un dels set problemes del mil·lenni seleccionat per l’Institut Clay de Matemàtiques l’any 2000. Va començar a treballar en SageMath l’any 2009, i hi ha continuat col·laborant des d’aleshores.

Projecte

Durant la meva estada a Faber vull treballar sobretot sobre la interfície Python al programari Polymake. Aquesta interfície permetrà als usuaris de Python (i sobretot als de SageMath) accedir a tots els diversos algoritmes que ja s’han implementat a Polymake. Entre les diferents aplicacions que aquests algoritmes tenen en les múltiples branques de les matemàtiques, m’interessa sobretot l’ús en la teoria dels nombres computacional, en la qual s’utilitzen per experimentar amb la cohomologia dels grups aritmètics, un camp d’investigació molt actiu.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"