Estades temàtiques / MATEMÀTIQUES / Olot

JEAN-PHILIPPE LABBÉ

Del 27 de febrer de 2017 al 10 de març de 2017

JEAN-PHILIPPE LABBÉ
Matemàtic
Quebec

Biografia

Jean-Philippe Labbé (1986) és un matemàtic canadenc. Des d’octubre de 2016 treballa a l’Institut de Matemàtiques de la Universitat Freie (Berlín). La seva recerca gira al voltant de la geometria discreta i les combinatòries algebraiques i enumeratives. Un dels temes principals de la seva investigació és la teoria dels polítops, és a dir, l’estudi de les propietats geomètriques i combinatòries dels polítops, com ara el nombre de cares que tenen, els seus volums, les seves construccions, etc. Va començar a treballar amb el llenguatge Python el 2004, i des de 2008 utilitza SageMath. Des de 2010, col·labora amb el desenvolupament d’aquest programari sobretot pel que fa a la geometria.

Projecte

Durant la meva estada a Faber, treballaré amb els meus col·legues per construir ponts entre programaris relacionats amb els polítops. S’han d’afegir molts algoritmes senzills i útils a la biblioteca de Sagemath, i alhora Sagemath hauria de poder utilitzar altres biblioteques com ara la de Polymake. Les setmanes que passaré a Olot seran una gran oportunitat per aprofundir en el coneixement del desenvolupament de programaris i dels algoritmes més avançats.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"