Estades temàtiques / MATEMÀTIQUES / Olot

ANDREAS PAFFENHOLZ

Del 6 de març de 2017 al 10 de març de 2017

ANDREAS PAFFENHOLZ
Matemàtic
Alemanya

Biografia

Andreas Paffenholz és un investigador en matemàtiques a la Universitat Tècnica de Darmstadt, Alemanya. Va estudiar a Bonn, Cambridge, Zuric i Berlín, on va completar el seu doctorat a la Universitat Tècnica de Berlín el 2005. El seu treball se centra en temes en geometria discreta i algorítmica i la seva interacció amb l’optimització discreta, l’àlgebra i la combinatòria. Des de 2005 és un desenvolupador de Polymake, una eina de programari per a càlculs de geometria discreta, en què ha iniciat el desenvolupament d’aplicacions de geometria discreta en l’àlgebra i la geometria algebraica, en col·laboració amb grups de recerca que treballen en programaris relacionats. El seu projecte més recent és una base de dades d’objectes de geometria discreta com una eina per a experimentar amb noves idees matemàtiques.

Projecte

Treballaré sobretot en una nova cooperació entre el programari polymake, que desenvolupo des de fa anys, i el sistema d’àlgebra computacional Sage, que és un projecte de codi obert al qual contribueixen un grup gran dels matemàtics que treballen en diversos camps de les matemàtiques. La connexió entre diferents paquets de programari sovint permet explorar noves direccions de recerca que vinculen diferents àrees de les matemàtiques. A Faber em reuniré amb diversos desenvolupadors de Sage i Polymake per discutir i posar en pràctica la nova interfície.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"