Estades temàtiques / NOU PERIODISME / Olot

GUIDO CENGIAROTTI

Del 22 de maig de 2017 al 28 de maig de 2017

GUIDO CENGIAROTTI
Periodista
Catalunya

Biografia

Va estudiar periodisme a la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona) i a la Universidad Diego Portales (Santiago de Xile). Allà va formar part del primer projecte de redacció universitària integrada del país, Vergara 240, i va cobrir les eleccions presidencials de 2013 pel canal de televisió Megavisión. També va treballar estretament amb el Colegio Latinoamericano de Periodistas.

A Catalunya ha desenvolupat la seva carrera professional principalment en periodisme local, cobrint per diversos mitjans l’actualitat comarcal de la Garrotxa. Ara, com a freelance, continua col·laborant amb mitjans d’àmbit local, però també treballa en el sector audiovisual a Barcelona i desenvolupa projectes periodístics propis sobre migració i refugiats.

Projecte

A Faber vull fer créixer un projecte que fins ara no havia tingut l’oportunitat de materialitzar. Es tracta d’un breu estudi per trobar eines generals per detectar les notícies i informacions falses que circulen, sobretot per les xarxes socials, i poder-les difondre entre el públic general i, en particular, els joves. L’objectiu del projecte no és només evitar la difusió d’informacions interessades i sense veracitat, sinó també oferir més coneixements sobre el món de la comunicació i els mitjans a la societat civil i als adolescents. En global, doncs, el projecte vol ser una eina per fomentar el sentit crític i un mitjà perquè la gent pugui moure’s amb més seguretat pel món d’Internet i les xarxes socials.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"