Estades temàtiques / COMUNICADORS VISUALS / Olot

RICARD MAS PEINADO

Del 25 de setembre de 2020 al 26 de setembre de 2020

RICARD MAS PEINADO
Historiador i crític d’art
Sabadell

Biografia

El treball de Ricard Mas s’han centrat en la vida i l’obra de Salvador Dalí, les avantguardes històriques, la relació entre art i publicitat, i història del videojoc. Ha fundat i dirigeix el portal electrònic Mirador de les Arts (www.miradorarts.com). Ha publicat, entre d’altres llibres, Qui no anuncia no ven! Els artistes catalans i la publicitat 1888-1929 (Barcelona: Parsifal, 2002), Univers Dalí: 30 recorreguts per la vida i l’obra de Salvador Dalí (Barcelona: Lunwerg, 2003), La Pintura española : nuevas tendencias (Barcelona: Arte Carroggio, 2007), i Dalí i Barcelona (2017).

Projecte

Projecte de col·laboració entre Faber i el Museu de la Garrotxa d’Olot. Exposició “Cigarrillos París i la publicitat moderna”

L’exposició, comissariada per Ricard Mas i coproduïda pel Museu de la Garrotxa i la Fundació Vila Casas, ens mostra com era la publicitat de començaments del segle XX a través de la seva particular iconografia. A partir de la col·lecció de cartells modernistes de la marca de tabac “Cigarrillos París”, juntament amb fotografies, impresos i productes de disseny, podrem veure com la publicitat, des dels seus inicis, ha jugat amb la figura de la dona, dels nens, les diferències de classes socials o conceptes com el progrés o el mite de París, la ciutat de la llum.​

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"