Estades temàtiques / CREENCES RELIGIOSES / Olot

TIINA KRISTOFFERSSON

Del 12 de setembre de 2017 al 25 de setembre de 2017

TIINA KRISTOFFERSSON
Directora d’un teatre musical
Hèlsinki (Finlàndia)

Biografia

Tiina Kristoffersson, directora d’un teatre musical a Hèlsinki, Finlàndia. Té un màster d’Administració d’Empreses i Economia. Des que es va graduar el 1998 ha estudiat Dret, Psicologia Social, Literatura, Teatre i Gestió de Nous Mitjans. La seva feina se centra en les possibilitats de crear projectes en què el teatre, la música i l’activisme es poden combinar amb un un bé comú.

A més de treballar en el teatre, dissenya rosaris protestants sota una marca comercial, The House of Kristoffer. La marca representa collarets ecumènics d’oració únics fets a mà i braçalets de compassió, que tenen com a objectiu ajudar en la pregària, a calmar fins al nivell de la meditació i per fer créixer la compassió cap a tota la creació de Déu. The House of Kristoffer  es refereix al nom grec ‘Kristoforos’, que significa Christ bearer, és a dir, el qui porta el Crist o el portador del Crist. Tiina Kristoffersson vol pensar que amb els seus collarets i braçalets, el portador d’aquestes joies porta Crist amb ell.

Projecte

L’amor de Tiina Kristoffersson per l’art i l’espiritualitat l’ha portat a Faber –i això és la connexió entre l’art, l’espiritualitat i l’activisme que ella treballarà durant la seva estada a la residència. Els rosaris normalment no s’utilitzen en el context luterà. No obstant això, ella creu que tenen molt a oferir a un cercador espiritual modern. Durant la seva estada escriurà un assaig sobre com els collarets de pregària han afectat en el desenvolupament espiritual i l’activisme que ella practica professionalment i com a ciutadana. La connexió entre les arts i l’espiritualitat és una part important de la seva feina.

El que realment marca la diferència és l’enfocament que la Residència Faber té a l’hora de triar els seus participants

Quan vaig rebre el correu electrònic de Faber Residency dient que havia estat seleccionada com a una de les participants en la residencia de creences religioses, em vaig sentir una de les persones més afortunades del món. Imagineu-vos, durant tot aquest temps he pogut dedicar-me al meu projecte sense distracció, per no parlar de tots aquells paisatges meravellosos de Catalunya que havia vist en imatges i ara he viscut en viu i en directe.

Quan vaig arribar a Olot, em vaig adonar ràpidament que a la Residència Faber compliria més les meves expectatives. Passejar pel meravellós sol de tardor envoltat dels magnífics Pirineus va ser una experiència única i molt apreciada pel “sistema de suport” per treballar i escriure. Però el que realment marca la diferència és l’enfocament que la Residència Faber té a l’hora de triar els seus participants: reunir persones de diverses disciplines i antecedents professionals entorn d’un tema específic crea una atmosfera única de confiança i creativitat. Després del primer esmorzar juntament amb els meus nous amics, vaig sentir un profund sentiment de gratitud per aprofitar l’oportunitat de conèixer persones intel·ligents, creatives i apassionades que arribaven a Olot des de diferents racons del món.

A la nostra vida quotidiana, és molt fàcil obtenir una visió del túnel del treball i els projectes. El millor antídot és canviar el lloc físic de treball i aprendre de noves persones amb projectes i generositat interessants per compartir idees i pensaments en igualtat de condicions. No puc més que admirar a tots aquells valents que han contribuït a la creació de Faber Residency. Gràcies a la ciutat d’Olot, Francesc Serés i Gavina Freixa per donar-me l’oportunitat d’ampliar els meus horitzons!

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"