Estades temàtiques / FEMINISMES / Olot

L. AYU SARASWATI

Del 23 d'octubre de 2017 al 7 de novembre de 2017

L. AYU SARASWATI
Escriptora, professora associada, doctoranda
Honolulu (Hawaii)

Biografia

Ayu és una resident hawaiana indonèsia. És escriptora, professora associada i assessora de postgrau en Estudis de Dones a la Universitat de Hawaii. El seu primer llibre, Seeing Beauty, Sensing Race in Transnational Indonesia va guanyar el 2013 el Premi Nobel de l’Estudis Nacionals de Dones, de l’Associació Gloria Anzaldúa. També ha publicat nombrosos articles a Feminist Studies, Meridians, Feminist Formations i Sexualities. Actualment està acabant un llibre de manuscrits sobre el dolor, feminisme i mitjans digitals. Gaudeix impartint classes sobre gènere i mitjans de comunicació/nous mitjans, història del gènere i la sexualitat, gènere i consum en un món global, la imatge corporal de les dones i la teoria feminista. És cofacilitadora de Creative Connections: Writing and Meditation Retreat, on ensenya meditació específicament per als escriptors que volen alimentar el seu geni creatiu. Quan no està ensenyant o escrivint, pot estar fent snorkel a la badia de Hanauma o provant nous restaurants i fent fotos dels seus menjars per a l’Instagram.

Projecte

A Faber, Ayu pretén completar un parell de capítols del seu llibre, Pain Feminism. El llibre se centra en com els discursos feministes i els espais digitals contribueixen a modelar i canviar la nostra relació amb el dolor. Els seus estudis de casos provenen de diverses campanyes i treballs en línia que les dones fan amb dolor en línia. Aquest llibre serà la base de la seva xerrada durant la seva residència. També estarà encantada d’oferir un taller sobre el tema de la imatge corporal de les dones.

Faber Residency, un lloc per pensar, escriure i ser alegrement productiu!

La residència Faber és única ja que se centra en un tema específic durant un cert període de temps, permetent als residents tenir converses productives amb altres persones que treballen en el mateix àmbit. Tot i centrar-se en un tema concret, la residència és conscient a l’hora de triar persones amb perfils i ubicacions disciplinàries diverses, fent que l’experiència sigui enriquidora. Per mi, l’estructura de la residència funciona molt bé. Vaig arribar a la residència amb l’objectiu de completar un capítol nou. I vaig anar-me’n no només amb un nou capítol completat, sinó també amb altres quatre capítols revisats. Crec que aquests dies Faber han estat els més productius que he tingut en un període tan curt de temps! La independència per treballar en qualsevol moment, l’entorn de suport del lloc perfecte per escriure i pensar, la bellesa que l’envolta, on es pot caminar cada dia per alimentar l’ànima, per no bloquejar-te en l’escriptura, i on et preparen els àpats perquè no te n’hagis de preocupar tu, i les converses sobre el teu treball amb altres residents. Tot plegat va fer que em resultés molt fàcil concentrar-me en el meu treball. També vaig gaudir de l’oportunitat de reunir-me amb estudiants d’Olot i Barcelona, i compartir amb ells el meu treball; es van mostrar molt entusiasmats, compromesos i van fer preguntes molt motivadores. Finalment, ens van portar a passejar per les àrees circumdants que sempre em van fer sentir inspirades i temoroses. Estic molt agraïda a la residència Faber i als organitzadors reflexius i amables que ens han acollit generosament i que fan un treball tan excel·lent per fer que l’experiència de la residència sigui tan gratificant i senzilla. Gràcies, gràcies, gràcies.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"