Estades temàtiques / FEMINISMES / Olot

PATRICIA DE SOUZA

Del 23 d'octubre de 2017 al 12 de novembre de 2017

PATRICIA DE SOUZA
Escriptora i traductora
Ayacucho (Perú)

Biografia

Patricia de Souza (Ayacucho 1964) ha escrit una desena de llibres entre els quals destaquen les novel·les El último cuerpo de ÚrsulaStabat MaterElectra en la ciudad i Verguenza, a més de l’assaig recent Descolonizar el lenguaje, anàlisi crític del rol de les dones en la literatura contemporània. Escriptora i traductora del francès, la seva feina és interdisciplinària i summament polèmica en plantejar l’escriptura com a resistència a formes literàries de consens i de domini, ja siguin novel·la, assaig, o fins i tot el periodisme.  La seva incansable investigació sobre les fonts del llenguatge l’ha permès adquirir una escriptura autèntica i independent àmpliament reconeguda per la crítica.

Projecte

Actualment, Patricia de Souza treballa en l’escriptura d’un nou assaig que té a veure amb la representació del cos de la dona en societats matrilineals, andines i postcolonials. La interpretació i valorització d’algunes funcions del cos, els nexes socials i els rituals relacionats amb aquestes representacions són els seus eixos de reflexió. També treballa en un nou text de ficció, Hablar la noche, una sèrie de reflexions i monòlegs d’una dona insomne. Aquest text es complementa amb l’altre pel fet de ser una reflexió encarnada sobre el rol asocial de la dona. L’assaig serveix de marc comparatiu. 

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"