Estades temàtiques / FEMINISMES / Olot
FINA SANZ
Del 29 d'octubre de 2017 al 5 de novembre de 2017
Biografia
Llicenciada i doctorada en Psicologia, llicenciada en Pedagogia. Sexòloga. Creadora d’un model de treball que integra psicologia, sexologia i educació per a la salut, amb una perspectiva de gènere, clínica i comunitària: la teràpia de retrobament. És directora de l’Institut Teràpia de Retrobament on treballa en clínica individual, de parella i en grups. Dirigeix els màsters d’Autoconeixement, Sexualitat i Relacions Humanes en Teràpia de Retrobament i d’Educació Sexual per a la Salut Comunitària i Teràpia Sexual.
Presidenta de la Fundació Teràpia de Retrobament, entitat sense ànim de lucre per al desenvolupament personal, on es fan també projectes de cooperació. També és formadora a Espanya i Llatinoamèrica. I va ser professora de la Universitat de València, cofundadora de la Societat de Sexologia del País Valencià i de l’Associació de Dones per la Salut i la Pau.
Ha publicat set llibres, entre els quals, Psicoerotismo femenino y masculino, Los vínculos amorosos i Laberintos de la vida cotidiana.
Projecte
Durant la seva estada a Faber començarà a escriure un nou llibre que sintetitzaria gran part del seu treball. Un llibre que permeti veure que a partir d’altres models de relació humana, es va establir el model social patriarcal que genera un tipus de relacions humanes basat en relacions jeràrquiques i de domini o submissió, com a model normalitzat. També farà dues activitats: un taller vivencial, teoricopràctic, titulat Els vincles afectius per a la convivència, i la presentació del seu darrer llibre, El buentrato como proyecto de vida.