Estades temàtiques / URBANISME / Olot

GHADEER MANSOUR

Del 13 de gener de 2018 al 21 de gener de 2018

GHADEER MANSOUR
Economista i urbanista
Estats Units

Biografia

Ghadeer Mansour és egípcia americana, familiaritzada en jungles de ciment i pobles rurals. Fascinada per l’assignació de recursos a tot el món, va estudiar economia i ciències polítiques i va començar la seva carrera com a assessora financera. Per entendre les implicacions econòmiques, ambientals, polítiques i socials del desenvolupament, Ghadeer va estudiar disseny de ciutats i ciències socials en un postgrau a Londres. Ghadeer es graduarà aquest desembre i s’ha incorporat recentment a la indústria aeronàutica per incidir en el transport sostenible entre ciutats.

 

Projecte

El finançament sostenible és el meu projecte, centrat en els mitjans de subsistència dels pobles i les ciutats mitjanes. Vull desenvolupar una forma alternativa de finançament fora dels bancs tradicionals, que promogui la sostenibilitat. La difusió de la globalització ha encoratjat els bancs i les corporacions més grans a les ciutats de tot el món, però això podria ser a costa de les petites i mitjanes empreses o pobles vulnerables sencers. El meu objectiu és treballar en un projecte que reuneixi els recursos d’una comunitat per garantir el finançament de les necessitats dels residents. La tecnologia financera és una eina emergent i potent que té el potencial de reduir els buits d’assoliment a tot el món, i vull investigar això a Catalunya.

Relat d’Olot

Si una ciutat pogués explicar la seva història, seria sobre la seva gent i la seva cultura, les seves indústries i economia, el seu paisatge natural i recursos locals, els seus edificis i infraestructures, o la seva història i política?

El període d’urbanisme de la Residència Faber va donar a gent d’arreu del món, a un grup de desconeguts, l’oportunitat d’escoltar la historia d’Olot.

No vaig sentir passar el temps, i vaig començar a sentir aquest nou lloc familiar. A Olot, vaig explorar el turisme rural, l’agroturisme i l’ecoturisme que s’oferia a les muntanyes, les valls i els volcans; la producció d’aliments per part dels agricultors; l’artesania dels artistes; el finançament alternatiu de les cooperatives; l’educació a les escoles; la diversitat d’espais públics compartits; la preservació i la revitalització de les estructures medievals, i les energies renovables aprofitades per les tecnologies modernes.

En una estada curta, vaig treballar en projectes que van captar l’essència d’Olot. El poble d’Olot va fer tancar un McDonald’s a favor d’un restaurant local, i això és nou en la nostra època de corporacions multinacionals de baixa qualitat (cost). Em vaig allunyant d’aquesta residència amb una gran lliçó sobre planificació urbana: una ciutat rica en patrimoni i identitat construirà les seves pròpies riqueses.

A la gent d’Olot i Faber, gràcies per tenir-me com a convidada. Això no és un adéu, sinó un fins aviat.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"