Estades temàtiques / MATEMÀTIQUES II / Olot

JEAN-PHILIPPE LABBÉ

Del 25 de febrer de 2018 al 2 de març de 2018

JEAN-PHILIPPE LABBÉ
Doctor en Geometria discreta
Berlín (originàriament del Quebec)Berlín (originàriament del Quebec)

Biografia

Jean-Philippe Labbé (1986) és un matemàtic canadenc. Des d’octubre de 2016 treballa a l’Institut de Matemàtiques de la Universitat Freie (Berlín). La seva recerca gira al voltant de la geometria discreta i les combinatòries algebraiques i enumeratives. Un dels temes principals de la seva investigació és la teoria dels polítops, és a dir, l’estudi de les propietats geomètriques i combinatòries dels polítops, com ara el nombre de cares que tenen, els seus volums, les seves construccions, etc. Va estudiar a la ciutat del Quebec, Mont-real, Budapest, Moscou abans de fer el doctorat. a Berlín, després del qual va treballar com a investigador a la Universitat Hebrea de Jerusalem abans de tornar a Berlín.

Projecte

Durant aquest taller, voldria acabar documentant una part del paquet de geometria de Sage i iniciar una uniformització de la nomenclatura. A més, voldria augmentar el meu coneixement sobre les àlgebres de Lie i explorar les relacions de la meva investigació sobre grups de Coxeter amb geometria hiperbòlica.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"