Estades temàtiques / MATEMÀTIQUES II / Olot

MARC MASDEU

Del 20 de febrer de 2018 al 2 de març de 2018

MARC MASDEU
Investigador de Ramón y Cajal
Catalunya

Biografia

Marc Masdeu (1981) és un matemàtic català. Després de passar tres anys a la Universitat de Columbia (Nova York) i tres a la Universitat de Warwick (el Regne Unit), va tornar a Catalunya el 2017 per treballar a la Universitat Autònoma de Barcelona com a investigador de Ramón y Cajal. La seva investigació és en la teoria de nombres, i s’interessa principalment per construccions sistemàtiques de punts algebraics sobre varietats algebraiques-geomètriques. Aquestes construccions ens ajuden a entendre millor les conjectures de Birch i Swinnerton-Dyer, un dels set Problemes del Mil·leni seleccionats l’any 2000 pel Clay Mathematics Institute.

Projecte

Durant la meva estada a Faber vull treballar principalment amb Xavier Guitart sobre la implementació en SageMath d’un algorisme per calcular certes quantitats noves que permetin una nova experimentació en la teoria de nombres. També tinc la intenció de contribuir a la infraestructura de paquets amb contribució de l’usuari per a SageMath .

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"