Estades temàtiques / MATEMÀTIQUES II / Olot

AUREL PAGE

Del 19 de febrer de 2018 al 4 de març de 2018

AUREL PAGE
INRIA Investigador en Teoria de Nombre Computacional
Bordeus (França)

Biografia

Aurel Page és matemàtic i informàtic, i treballa sobretot amb la teoria dels nombres i la geometria, i els seus aspectes computacionals. Col·labora amb programaris d’àlgebra com ara pari/gp, SageMath i Magma. Va estudiar a l’Ecole Normale Supérieure de París entre 2007 i 2011, i posteriorment va treballar en la seva tesi doctoral en el camp de les matemàtiques pures a la Universitat de Bordeus entre 2011 i 2014, i va treballar com a investigador a la Universitat de Warwick (el Regne Unit) des de 2014 fins a 2017. Des de setembre de 2017 és investigador de INRIA a Bordeus.

Projecte

Treballaré en algorismes per calcular “varietats aritmètiques”: belles estructures geomètriques, les simetries contenen informació profunda sobre els nombres primers. Estan construïdes a partir de xarxes aritmètiques en grups de mentida, el que significa que poden utilitzar-se per talar el plànol, l’espai i els espais de dimensió superior, de forma corba segons el “grup de mentida” corresponent. Aquest treball s’inclourà al programari pari/gp i SageMath.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"