Estades temàtiques / ROBÒTICA / Olot

RAMÓN MARTÍNEZ LÓPEZ

Del 7 de maig de 2018 al 11 de maig de 2018

RAMÓN MARTÍNEZ LÓPEZ
Professor d’ensenyament secundari del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya
Gavà (Barcelona)

Biografia

Es va iniciar en l’ensenyament impartint les matèries de Ciències en la Formació Professional, però aviat aquests inicis es van reconduir per ensenyar Tecnologia, tant en la Formació professional com en l’Educació Secundària Obligatòria i al Batxillerat.

Durant aquest temps hi ha hagut interrupcions per fer altres coses, també relacionades amb l’ensenyament; un període de cinc anys com a tècnic de formació contínua en l’àrea de  Tecnologia a l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Politècnica de Catalunya. També ha estat director, durant sis cursos acadèmics, de l’Institut Bruguers de Gavà  del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya on encara continua la seva tasca docent.

Coincidint amb els inicis de la implantació de la Tecnologia com a matèria obligatòria al currículum de l’Educació Secundària Obligatòria he estat coautor de més trenta títols de les matèries de Tecnologia, Tecnologies de la Informació i la Comunicació i Matemàtiques de l’editorial Teide.

Projecte

Durant l’estada a Faber desenvoluparé materials de caire interdisciplinari dins el marc STEM per tal de continuar la tasca de recerca per implementar nous materials que ja estic duent a terme amb Ernesto Nogueira.

Dins aquest camp m’interessa com incloure els continguts de Programació i Robòtica  per tal d’assolir la competència digital, així com aprofundir en els continguts de l’àrea STEM. El lligam dels diferents continguts en els diferents nivells de forma que els projectes tinguin una veritable visió STEM és el principal objectiu del nostre treball.

També m’agradaria incloure Microblocks com a eina de programació transversal per a la implementació de projectes STEM.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"