Estades temàtiques / ROBÒTICA / Olot

FEDERICO COCA

Del 13 de maig de 2018 al 15 de maig de 2018

FEDERICO COCA
Professor d’Electrònica
Granada (Andalusia)

Biografia

El seu primer contacte amb l’electrònica va començar sent molt jove en obrir un casset per veure què hi havia dins i el que va veure li va agradar, així que va dedicar tota la seva vida estudiantil per ser enginyer electrònic, i va obtenir un excel·lent en el projecte final de carrera. Treballa en l’ensenyament des de 1984. Robòtica educativa: els seus primers passos van començar el 2009 amb una visita a Malakabot, on ràpidament va veure les grans possibilitats que això tenia i immediatament ho va introduir com a contingut transversals en les matèries que impartia. Amb un alumnat súper motivat iniciar la seva participació en concursos de micro robòtica (Madrid-Bot, Malakabot, Robolot, dbSariak i Robolid) i en projectes (Projecte ARCE: “Aprenentatge de l’Electrònica a través de la Robòtica”, Projecte Guadalbot: “Aprenem Electrònica usant la robótica”, Projecte PLOMA: Plataforma Universal Microcontrolada). Aplicacions didàctiques i industrials, Projecte Gutemberg3D. Disseny i impressió 3D. Creador de la primera impressora 3D lliure a Granada amb una Prusa i2 sota el paraigua de ClonWars. Actualment és voluntari de Enabling THE FUTURE. A Global Network Of Passionate Volunteers Using 3D Printing To Give The World A “Helping Hand”. Membre del Robolot Team. Actualment estudia anglès i aprèn a manejar FPGAs a través de la seva participació en FPGAWars.

Projecte

GranaBot és una fira-concurs de micro robòtica organitzat per professors que imparteixen el CFGS de Manteniment Electrònic a l’IES Mare de Déu de les Neus. GranaBot pretén ser un lloc de trobada on alumnes de qualsevol nivell educatiu i aficionats puguin no només competir amb els seus prototips sinó també compartir els seus coneixements.

Els principals objectius són:

-Celebrar els concursos OPEN que ja vénen sent tradicionals.

-Organitzar conferències relacionades amb temes tecnològics d’actualitat.

-Ampliar els esmentats concursos a les etapes d’educació primària i secundària obligatòria.

-Promocionar les noves tecnologies, entre joves estudiants, en una activitat eminentment pràctica.

-Potenciar la relació entre diferents institucions.

-Potenciar la relació centre i empresa.

-Fomentar aptituds i actituds de disciplina, lideratge i treball en equip.

-Fomentar l’ús de les noves tecnologies.

-Fomentar l’aprenentatge de ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques (STEAM).

Se celebra en una modalitat OPEN, per la qual cosa podrà participar qualsevol aficionat a la robòtica.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"