Estades individuals / Olot

ALDANA FERREYRA

Del 19 d'octubre de 2021 al 27 d'octubre de 2021

ALDANA FERREYRA
Artista visual
Itàlia i l’Argentina

Biografia

Especialitzada en Art Mural i Públic, l’artista, Aldana Ferreyra, oriünda de l’Argentina, ha dut a terme diverses exposicions i murals a Amèrica, Europa, Àfrica la temàtica de treball se centra en la contaminació de l’entorn i les seves possibles solucions. Sent eix fonamental la participació de la comunitat per a la realització de les seves obres. Ens diu: “L’important és ser capaços d’elaborar nosaltres mateixos (sense la intervenció de les grans potències mundials), els plans de prospectiva, explotació racional i preservació dels recursos naturals, especialment d’aquells que compartim. Això és indispensable per mantenir la nostra supervivència com a pobles i nacions, la nostra identitat, i aconseguir una integració real en tots els aspectes.

Ens hem d’assegurar aprehendre i respectar la vida en harmonia amb la Terra i la Natura i no en contra d’elles…”.

Projecte

M’agradaria poder fer fotografies del lloc durant la meva estada a la residència i després transferir-ho a les meves obres, així com investigar sobre els problemes ambientals de la zona, i després bolcar tot aquest aprenentatge en la realització d’obres pictòriques.

I també, m’agradaria proposar la realització d’un mural col·lectiu, al costat de les instal·lacions del lloc, el tema té a veure amb la contaminació de l’aigua potable. Activitat que he dut a terme en diversos països del món. Aquest art mural col·lectiu proposa que els alumnes treballin amb les principals tècniques per a la realització d’una pintura mural; i segons l’experimentació que cada participant faci, se li permetrà dialogar amb l’inesperat i convertir el aleatori en estratègia. Al llarg del taller es donaran les eines necessàries per al coneixement de el desenvolupament de l mural, com ara l’acoblament dels colors, la composició, les tècniques de dibuix per al trasllat a gran escala, la realització del mur en sincronia amb l’espai urbà, entre d’altres.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"