Estades individuals / Olot

DANIEL HUMBERTO ESCOTO

Del 20 de maig de 2019 al 27 de maig de 2019

DANIEL HUMBERTO ESCOTO
Escriptor (narrador)
Ciutat de Mèxic

Biografia

És autor de la novel·la Mujer de pieles infinitas (Edicions B, 2012) i el seu treball ha estat publicat en la col·lecció de conte curt Proporción áurea (Libros del Sargento, 2012) i el llibre d’assajos sobre sèries de televisió Te guardé una bala (Abismos, 2015). Va ser becari del programa FONCA Jóvenes Creadores 2013-2014. Des de 2004, ha treballat com a guionista i locutor per ràdios culturals i públiques.

En l’escriptura, l’han influït, entre d’altres, la “Trilogía de la vida” de Pasolini, les pintures de vida campirana de Brueghel el Vell i la novel·la Las puertas del paraís, de J. Andrzejewski (que tracta sobre la desastrosa “croada dels nens”).

Projecte

El projecte consisteix a avançar l’escriptura de la meva tercera novel·la, titulada titulada Un místico verde. En quatre episodis, explica la vida del monjo-filòsof irlandès Juan Escoto Erígena, qui va viure al segle IX: l’Edat Mitjana profund. Aquest personatge històric va brillar en la cort carolíngia, es va cartejar amb papes i emperadors, i com a pensador va ser part d’una furibunda polèmica lliure albir/predestinació. (El personatge m’ha cridat sempre per compartir el cognom).

Escriure a Faber

L’espai que un troba a Faber és d’una neutralitat acuradament orquestrada. L’hotel, el paisatge, els horaris per menjar semblen dissenyats per ser invisibles: l’única cosa que importa és el lloc buit que s’obre per a l’escriptura. Hi és perquè els escriptors es perdin i retrobin en el seu propi procés.

Tot funciona amb exactitud perquè qui escrigui sigui lliure en aquest espai contingut. Fins i tot la discreta ciutat d’Olot, sempre a prop, pot servir com un generós descans momentani, tot i que no demana que t’hi quedis massa.

El contacte amb els col·legues d’escriptura crea un equip molt noble. S’hi combinen el companyerisme (que ofereix una pluralitat d’opinions i experiències) durant l’esmorzar i el sopar, amb el respecte als espais a l’hotel Riu Fluvià.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"