Estades individuals / Olot

MONIQUE MIZRAHI

Del 17 de maig de 2019 al 24 de maig de 2019

MONIQUE MIZRAHI
Música, compositora, artivista
Bolonya

Biografia

Monique Mizrahi és música, compositora i artivista LGBTQ+ que actua com a Honeybird. Originària de Los Angeles, ha considerat Itàlia la seva llar durant gairebé 20 anys. Com a activista ha presentat Bi al Museu de Brooklyn, ha actuat a la Casa Blanca dels Estats Units sota l’administració d’Obama, i el 2015 va llançar Out Comes Woman, un àlbum que relata la seva experiència com a bisexual.

Com a música i compositora ha fet gires internacionals, incloent actuacions en festivals europeus com Primavera Sound i Eurosonic, actuant amb guitarra, charango i veu. El 2017 i 2018 va ser convidada com a artista visitant a Berklee Valencia College Music, on va presentar Innovation and Bravery in Lyric Writing, Diversity and Inclusion Beyond Borders and Genders, i Activism Through Music. La seva missió és escoltar les veus interseccionals de la comunitat LGBTQ+ i transformar la lluita diària en cançons.

Projecte

Estic escrivint un àlbum que explora les identitats de gènere no conformes a través de l’ull de Cyclops cat. Són gats no binaris amb un sol ull i prefereixen els pronoms “ells/a ells/els seus”. Per tant, totes les lletres de les cançons són de la seva preferència.

El meu projecte a Faber serà investigar, compondre la música i escriure les lletres d’aquest àlbum, titulat Cyclops cat, usant la guitarra clàssica, el charango de deu cordes i la meva veu.

És una exploració de l’ús dels pronoms “ells/a ells/els seus” d’una manera poètica i implementable, un exercici saludable en les infinites possibilitats del llenguatge i el cant.

Una residència transformadora

La meva experiència a Faber va ser transformadora. Vaig arribar amb algunes idees i esbossos de cançons per a un nou àlbum i me’n vaig anar amb l’àlbum escrit i a punt per gravar. La lletra va donar un gir fascinant cap a una veu més inclusiva i reconeixible. La música va créixer amb ales i un entusiasme harmònic per expressar-se.

Això va ser també gràcies al compartir amb altres residents de Faber, un lot interseccional i divers del qual vaig aprendre molt. Interactuar a les tardes permetia una discussió franca sobre els nostres projectes. Em va obrir els ulls i em va donar una perspectiva més àmplia i informada sobre el meu tema específic: la identitat de gènere i els pronoms “ells/elles”, com també sobre les seves missions i projectes.

El sentit de propòsit i validació va ser tan forta, la sensació que el que fem importa, que estem al servei de les nostres comunitats, que l’art dona poder. La visita a l’INS Castell d’Estela d’Amer amb el company resident Christopher Okemwa també va ser molt significativa; un plaer tenir l’oportunitat de fer-la.

També cal esmentar els voltants que ens van convidar, l’equip Faber i l’Hotel Riu Fluvià. Aquest coneixement local del menjar, la cultura i les passejades per la natura. Envoltat de verds i roques ardents, emergeix la màgia.

Gràcies per la llibertat de crear i ser.

PD: He escrit un poema sobre Faber també:

Enclavat en els verds exuberants d’Olot.

Llengües enmig dels arbres,

L’art explosiu de l’inesperat,

La nova música flueix, les lletres prenen forma,

El riu Fluvià neteja la paleta creativa,

Diàlegs sobre visibilitats marginades, representar,

Penjadors de mallerengues d’esperit lliure al meu balcó,

Poesia flamígera enmig dels vents catalans,

Respira en els volcans, extints però no oblidats,

El foc interior que mai mor,

Faber una musa, t’he estimat.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"