Estades individuals / Olot

FÀTIMA LLAMBRICH NÚÑEZ

Del 7 de febrer de 2019 al 14 de febrer de 2019

FÀTIMA LLAMBRICH NÚÑEZ
Periodista
L’Ametlla de Mar (Tarragona)

Biografia

La Fàtima Llambrich va néixer a l’Ametlla de Mar el 1980. És periodista i treballa en els informatius de Televisió de Catalunya (TV3), des d’on informa de notícies de l’àmbit judicial, policial i de la seguretat. Llicenciada en periodisme i criminologia per la UAB, el 2012 va decidir començar un projecte que combinés les dues disciplines i des de llavors que entrevista, dins de presó, un condemnat per doble homicidi, un cas que va suposar una sentència pionera a l’Estat espanyol en què no s’han trobat els cossos de les víctimes. Sense cadàver (Ara Llibres) és el resultat d’aquestes entrevistes i d’un treball d’investigació que encara no ha acabat. El llibre de no ficció, un true crime, també es troba en castellà, Sin cadáver (Now Books).

Projecte

Si ningú sap si existeixes, ningú s’adonarà quan deixis d’existir. La invisibilitat d’algunes víctimes és el punt de partida del projecte que treballaré durant l’estada a la Faber. Plantejo si les polítiques públiques contra la violència de gènere poden protegir aquesta tipologia de víctimes que són més vulnerables perquè han trencat o no tenen lligams amb la família, ni tampoc la protecció que pot oferir un cercle d’amistats. És un projecte periodístic sobre casos de desaparicions d’àmbit criminal, és a dir, investigacions criminals d’homicidis en què no es troba el cos. Estudis de criminologia nord-americans les situen com les víctimes fàcils dels agressors serials.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"