Estades individuals / Olot

JOAN MAGRANÉ

Del 1 de novembre de 2018 al 25 de novembre de 2018

JOAN MAGRANÉ
Compositor
Reus

Biografia

Joan Magrané (Reus, 1988) començà els estudis de composició de la mà de Ramon Humet perfeccionant-los més tard a l’ESMUC de Barcelona amb Agustí Charles, a Graz amb Beat Furrer i finalitzant-los al CNSMD de París sota la tutela d’Stefano Gervasoni. L’any 2016 ha estat lauréat de l’Académie de France à Rome (Villa Medici) i membre de l’Académie de France à Madrid (Casa de Velázquez) els anys 2017 i 2018. Aquesta temporada 18/19 és el compositor resident de la Fundació Catalunya La Pedrera. La seva música ha estat interpretada arreu per grups, orquestres i solistes com ara l’Ensemble Intercontemporain (Pintscher, Mantovani), el Quatuor Diotima, els Neue Vocalsolisten Stuttgard, l’OBC (Matheuz), la BBC Scottish Symphony Orchestra (Pintscher), l’Orquesta de la RTVE (Kalmar), Carlos Mena, Iñaki Alberdi, el Quartet Gerhard, Joel Bardolet, Adrià Blanco, l’Ensemble Orchestral Contemporain de Lyon (Kawka), el Trío Arbós, el Kebyart Ensemble, Isang Enders, Sean Shibe i molts d’altres. Des de 2018 i fins a 2020 presentarà, en tres fascicles, una Missa a 6 veus al festival Nits de Clàssica de Girona amb Musica Reservata de Barcelona. Ha estat guardonat amb múltiples premis internacionals d’entre els quals destaca el XXXI Premi Reina Sofía de Composición de la Fundación de Música Ferrer-Salat.

Projecte

Tombeau serà una peça per a violoncel sol que s’estrenarà a l’auditori de La Pedrera (Barcelona) el dia 17 de març de 2019 per Roger Morelló. L’obra, un tombeau meditatiu i íntim, s’inspirarà en la música per a viola da gamba del barroc francès tenint en ment compositors claus del gènere com ara M. de Sainte-Colombe o Marin Marais. Per tal d’aproximar encara més el so d’aquests dos instruments, la viola de gamba i el violoncel, aquest darrer comptarà amb una scordatura de la corda més greu afinant-la, enlloc de en do, en si; és a dir mig to més greu.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"