Estades individuals

MARTA BUCHACA

Del 1 d'octubre de 2017 al 25 d'octubre de 2017

MARTA BUCHACA
Dramaturga i guionista
Barcelona

Biografia

S’ha format com a dramaturga al Centre d’Études Théâtrales de Louvain-la-Neuve (Bèlgica) i a l’Obrador de la Sala Beckett. 

És autora de més de 15 obres entre les quals Plastilina (XXXV Premi de teatre Ciutat d’Alcoi, accèssit del Premio Marqués de Bradomín 2007 i finalista premis Max 2010. Sala Beckett, 2009), Les nenes no haurien de jugar a futbol (Festival Grec i Versus Teatre, 2010; amb produccions a Croàcia, Mèxic, Xipre i Grècia), Litus (SALAFlyhard /Teatre Lliure). Nominada als premis Butaca com a millor espectacle de petit format. Primer premi postfunció a la millor obra del 2012), Losers (La Villarroel, 2014, Teatro Bellas Artes, 2015) i Una família normal (XI Premi de teatre Palanca i Roca.)

La seva obra breu El cim forma part del projecte ADA (Power-Potere-Poder), amb Neil Labute i Marco Calvani que es va estrenar a la Sala Beckett al Juliol 2016 i que es va estrenar a La Mama theatre de Nova York al gener del 2017.

Projecte

A la Residència Faber vol enllestir l’escriptura de la seva última obra de teatre, Playoff, que va sobre un grup de noies que juguen a futbol a l’equip del seu barri de tota la vida. L’obra explora la identitat femenina i parla de com veuen la vida les joves del segle XXI. Una tragicomèdia que s’estrenarà al Teatre Conde Duque representada per La Joven Companyia al febrer de 2018.