Estades individuals / Andorra

LIZBETH VEGA

Del 29 de novembre de 2021 al 9 de desembre de 2021

LIZBETH VEGA
Investigadora
Ciutat de Mèxic

Biografia

Doctora en Psicologia, membre del Sistema Nacional d’Investigadors (Mèxic). Especialista en desenvolupament infantil. És professora titular i tutora acadèmica en el Mestratge i Doctorat de la Divisió d’Investigació i Postgrau de la Facultat de Psicologia de la Universitat Nacional de Mèxic.

Actualment és l’editora en cap de la Revista Mexicana de Psicologia Educativa i membre dels Comitès d’Ètica en la Investigació i de Publicacions de la Facultat de Psicologia.

La seva tasca docent i de recerca se centra en l’anàlisi i la promoció de el desenvolupament infantil, treballant amb els nens, els seus pares i els seus mestres en els Centres de Desenvolupament Infantil de la Ciutat de Mèxic. També treballa en l’educació i la col·laboració amb professionals de el desenvolupament infantil. Finalment, una altra de les seves àrees d’interès és la metodologia d’investigació.

Ha estat la investigadora principal de diferents projectes d’investigació subvencionats i ha escrit 40 articles d’investigació, 20 capítols i 6 llibres sobre desenvolupament infantil i psicologia educativa.

Projecte

Durant la meva estada a Andorra treballaré en l’anàlisi de les dades d’un projecte l’objectiu principal és crear, aplicar i validar un lloc web per formar els mestres i als pares per promoure l’alfabetització emergent en els nens de preescolar.

L’anàlisi s’integrarà en un document que es publicarà i es presentarà en reunions especialitzades. A més, formarà part de l’informe tècnic final del projecte i dels documents acadèmics publicats resultants.

LA MEVA EXPERIÈNCIA A FABER ANDORRA: BELLS PAISATGES I MOLTA PRODUCTIVITAT.

Finalment vaig poder fer la tan esperada estada a Faber Andorra, originalment planejada per al juny de 2020 i posposada dues vegades: primer per al maig de 2021 i després per al desembre del mateix any. Semblava fins i tot que aquesta vegada tampoc podria fer-se per les notícies sobre el nou repunt de la Covid a Europa, tot i que a Mèxic està al nivell més baix des de l'inici de la pandèmia.

Tot i això, vaig pensar que ja no podia posposar-se més: el meu objectiu original, que era fer l'anàlisi dels primers resultats d'un projecte de recerca per provar un paquet de capacitació a educadores per a la promoció de l'alfabetització emergent de nens preescolars (Projecte PAPIIT IT 300619) va ser cobert fa molt, l'objectiu plantejat per a la segona ocasió: realitzar l'anàlisi dels resultats finals, també ja va ser aconseguit abans de venir a Andorra, així que al final el meu objectiu va ser tancar el projecte, fent una recopilació de tots els productes que sorgeixen: materials de suport (fulletons, llibres, vídeos), instruments d'avaluació, ponències en congressos, memòries en extens, articles en revistes especialitzades i capítols de llibres.

El context que va oferir la Massana va ser idoni per aconseguir l'objectiu. En primer lloc, l'excel·lent organització de l'estada, realitzada per Meritxell Blanco, que tot el temps va estar pendent dels detalls requerits: ja érem velles conegudes per correu electrònic i finalment ens vam conèixer a la meva arribada a Andorra, una bonica persona per dins i per fora. Després, aquest apartament tan acollidor a l'estació de bombers, que era realment relaxant i contribuïa a la concentració requerida per a la tasca. Un altre factor que va contribuir en gran mesura que es complís el que va planejar va ser l'estat del temps: segons em van explicar, va ser una situació gens comuna: tot el temps nevant, així que la millor manera de passar l'estona era treballant perquè era difícil sortir. Les nevades deixaven uns paisatges meravellosos que nodrien el meu ànim de manera molt important.

També va ser molt enriquidor tenir l'oportunitat d'interactuar amb col·legues i estudiants de la Universitat d'Andorra, va ser interessant enriquir el meu coneixement i experiència amb altres visions, i espero haver-los deixat útils. Desafortunadament, estava planejada una altra activitat, amb mestres de primària, que ja no es va poder dur a terme per un nou repunt de Covid.

Definitivament, la meva experiència a Andorra va ser molt enriquidora i és una cosa que m'agradaria tornar a viure, encara que ara sense neu, per poder conèixer més d'un país tan bell.

Moltes gràcies, Meri, per totes les teves atencions!

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"