Estades temàtiques / NOU PERIODISME II / Olot

CARME MARTÍ

Del 1 d'octubre de 2018 al 7 d'octubre de 2018

CARME MARTÍ
Escriptora i gestora cultural
Montblanc

Biografia

Carme Martí (Montblanc, 1972) és escriptora. Llicenciada en Filologia Catalana a la UAB, s’ha dedicat a la docència de català per a immigrants al Consorci de Normalització Lingüística, ha estat articulista de premsa comarcal i des del 2009 es dedica a la gestió cultural al Museu de la Vida Rural (museuvidarural.cat) de la Fundació Carulla (fundaciocarulla.cat). És autora d’Història d’una cuinera (Fonoll, 2008), coautora de Cròniques rurals (Barcino, 2011), d’Un cel de plom. La vida de Neus Català (Amsterdam, 2012) que compta amb tretze edicions en diferents formats, més de 20.000 exemplars venuts i una adaptació teatral, i d’El camí de les Aigües (Amsterdam, 2017).

Projecte

Durant la meva residència treballaré en la nova novel·la. És una novel·la de ficció a l’entorn d’una greu malaltia i el que comporta en l’àmbit personal i familiar, tant emocionalment com en l’aspecte mèdic. Una novel·la d’aquestes característiques requereix investigació i fer moltes entrevistes, em cal conèixer de primera mà i molt bé el tema per després poder crear una ficció que transmeti veritat. Tant en els meus articles com en les meves novel·les he necessitat un treball periodístic previ, el meu interès també és fer el treball invers i aprofundir en el periodisme narratiu.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"