Estades temàtiques / NOU PERIODISME II / Olot

ELSA HERMIDA

Del 6 d'octubre de 2018 al 7 d'octubre de 2018

ELSA HERMIDA
Periodista
Barcelona

Biografia

Membre del col·lectiu d’acció periodística SomAtents. Interessada en política, urbanisme, economia social, tercer sector, cultura i viatges. Llicenciada en Periodisme per la UAB (2007) i especialitzada en política i comunicació. Més de vuit anys d’experiència a la ràdio, fotografia i departaments de premsa, com el Congrés dels Diputats o el Festival de curts Mecal. També ha treballat com a redactora freelance fent reportatges i articles per a diferents publicacions com La VanguardiaExpansiónKingdom MagazineSsstendhal o FEW.  

Projecte

La presó de dones de Reina Amàlia (1839-1936), ubicada al Raval (Barcelona), ha estat oblidada per l’Administració i la història. Fa dos anys SomAtents va encetar un projecte de recerca per visibilitzar-ne la memòria i la de tantes dones que hi van viure, amb una exposició i tallers formatius destinats a col·lectius del barri, així com la redacció d’un llibre. La fase següent serà crear un documental amb nous testimonis, tasca que implica noves estratègies de recerca de fonts, així com la redacció d’un guió i la planificació de rodatge. 

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"