Estades temàtiques / NOU PERIODISME II / Olot

DAVID VIDAL

Del 18 de setembre de 2018 al 24 de setembre de 2018

DAVID VIDAL
Professor titular a la UAB, escriptor i periodista
Barcelona

Biografia

Periodista i escriptor, doctor en Comunicació, ha estat premi de narrativa de no ficció de la Diputació de Lleida per La fulla a punt de caure (2007) i premi d’assaig del Consell de l’Audiovisual de Catalunya per El malson de Chandos (2003). Professor titular de periodisme cultural a la UAB, on dirigeix el doctorat de Comunicació i Cultura i coordina el màster de Periodisme Literari, Comunicació i Humanitats, també col·labora com analista al Catalunya Migdia de Catalunya Ràdio i al diari Ara, on publica crítica literària. Membre fundador del col·lectiu SomAtents, ha treballat com a periodista al diari Avui (1992-1998) i ha escrit desenes d’articles, llibres i capítols de llibres sobre periodisme, literatura i comunicació, com el dedicat a l’entrevista a Cátedra (La entrevista en radio, prensa y televisión). Ha estat coordinador de la titulació de Periodisme (2003-2005), vicedegà de la Facultat de Comunicació de la UAB (2005-2009) i adjunt a la direcció de Vicenç Altaió a l’Arts Santa Mònica (2010-2013), on va comissariar diverses exposicions i projectes, com el MèdiaQuiosc amb la CCMA. Amb SomAtents, va realitzar el 2015 el curt La roba estesa i el juny de 2018 estrena, com a guionista del director Carles Bosch, el film documental Petitet.

Projecte

Durant l’estada treballaré en tres projectes:

Un projecte individual, que serà un article acadèmic sobre les relacions entre veritat, llenguatge i periodisme.

Un projecte amb SomAtents, el col·lectiu d’acció periodística, amb qui desenvoluparem alguns dels projectes que tenim en marxa aprofitant l’estada a la Faber (i aprofitaré per explicar-los als altres residents i per fer-ne devolució a l’entorn social d’Olot si es creu oportú). Hi participaran les periodistes implicades en el projecte fotoperiodístic Retrats paral·lels i en el projecte de recuperació de memòria col·lectiva Presó de dones. Així mateix, tot el col·lectiu aprofitarà per fer una assemblea d’inici de curs a Olot.

Finalment, treballaré en un projecte del màster en Periodisme Literari, Comunicació i Humanitats de la UAB. Després de sis edicions i més d’un centenar d’alumnes, a Faber ens retrobarem amb alguns d’ells que han excel·lit, de retorn als seus països —desenes de països diferents—  en el conreu del periodisme literari. Volem aprofitar l’ocasió per posar les bases d’una xarxa internacional de periodistes narratius o literaris que funcionin per projectes i que puguin col·laborar internacionalment.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"